Dag 21- Bästa dagen i miami!

Vilken strand, vilket väder och vilket vatten miami erbjuder! Korallblått och helt spegelklart vatten och 35 grader varmt. Ja nästan för varmt för den svalkar inte men vi ska inte klaga för i sverige sen lär det inte vara några 35 grader o Vänern!
  
Bilderna får tala! 











Nu ska vi snart ta bussen och utforska miami en sista kväll! Kramis! 

Dag 20- North beach Miami

Utgången igårkväll började väldigt väldigt bra! Vi fick skjuts av en  supersnäll taxichaufför från Ukraina som hette Josef! Han var väldigt pratglad och rekommenderade några ställen som vi skulle gå till! 
Första stället blev SET, vakterna frågade vart vi kom ifrån och vips så fick vi gratis inträde och gratis drinkar hela kvällen.
 

Drinkarna var goda men det var ingen bra musik så vi valde att gå vidare.. Mansion skulle vara stället där alla ville hänga på enligt vad vi hört så vi gick dit. Smockfullt! Vi vände och mötte en kille som fixade in folk där och vips så var vi inne på "miamis fetaste inneställe" enligt honom. 

Vi har nog aldrig känt oss så uttittade och så på fel plats någonsin.  Vi har dessutom aldrig känt oss så bleka. På detta ställe köpte rika killar bord för hur mycket pengar som helst och så blev tjejer utplacerade eller dom valde väl vilka som skulle få sitta vid deras bord.  

Vi gav stället en chans men gick sedan där ifrån, det blev lite väl kände vi. Klockan var ju trots allt 03.15 och McDonalds kallade.  In på donken hungriga och sugna som aldrig förr skulle vi beställa hamburgare och glass i mängder... HÄR SKULLE ÄTAS! (Tjejer har en ofattbar förmåga att ladda upp inför en måltid, den glädjen och lyckan som kan uppstå när vi inser att vi snart ska få äta något riktigt riktigt onyttigt ovh gott är nog inte riktigt normal men så var det i alla fall ännu en gång denna resa...)  

MEN...Hade dom någon glass?  
Hade dom några burgare? Nej.. 
Alltså jag har ALDRIG vart med om ett McDonalds som inte har några fjuttiga cheesehamburgare eller glass att servera! Katastrof!  

" Vi har smootie "sa killen i kassan och erbjöd sig göra ett smakprov då han såg vår extrema besvikelse.. Fanny var snäll och gav den en chans men vi andra struntade i det och köpte muffins och mjölk vid affären utanför vårt hotell 
istället. 

Mmmmmmmmm ;) 

Imorses mådde vi ganska bra trots att det var längesedan vi festade!  Det blev North beach denna dag och det var lika varmt i luften och i havet idag också! På eftermiddagen blev himmelen svart och det började åska och regna vilket var lite mysigt efter all hetta som vi fått stå ut med senaste dagarna! Dom flaggade två röda flagg vilket betydde badföebud så vi gick snällt upp och satte oss och kollade efter blixtrar. 



Vi åkte till ett enormt shoppingvaruhus för att gör av med lite tid och pengar men de blev bara mat som spenderades! 
Sandra är duktig på att äta, hon är ofta sugen här i staterna så det gäller att hålla koll på vart man kan få tag i frukt, glass, mat och kaffe för hennes blodsockernivå är ganska känslig! Bråka inte med en hungrig Sandra, det är ett tips och en regel som ligger mig varmt om hjärtat! 

Det finns nog inte heller någon som blir så lycklig av att se en "frozen yoghurt"-skylt som Sandra blir! Har tappat räknkngen nu på hur många gånger sandra på resan har spärrat upp ögonen, pekat på skylten och med världens lyckligaste röst sagt "ååååh frozen yoghurt"   

Den skylten kom lägligt idag när vi skulle shoppa med en blodsockernivå som låg på minus 3! Sandra tog en bra jäkla portion glass med topping och efter sa hon i alla fall att hon var proppmätt, men när vi efter 40 sekunder kom in i restaurangavdelningen var hennes mättnadskänsla som bortblåst, här skulle ätas thaimat! ;D Sandra har nog liksom Helena världens bästa ämnesomsättning, grattis till er!

Mat och glass blev de enda vi shoppade idag!  Vi sparar oss till New york! 

Imorgon är sista dagen i miami beach för på tisdag är det dags att hyra bil igenom och åka till Everglades och Key West!  Ska bli kul att få köra lite igen! Man känner sig nästan lite låst utan bil nu när man är så van att kunna ta sig överallt! 

   



Dag 19- South Beach Miami

Hotellet eller rummen är helt okej skrev jag igår, men imorses när vi vaknade kände vi verkligen mögeldoften och det var fuktigt i hela rummet. Alla kläder och handdukar och till och med golvet var fuktigt. Jag och Sandra bor i ett rum o Helena fanny och Jasmine bor i ett annat! Vi fick byta till ett annat rum men det var samma skit. Mögel och fukt...lite skillnad mot Las Vegas! Men det är bara två nätter till sen ska vi bo fint igen ute på Key West! Tvättade upp lite sockar som inte lär torka förens vi kommer till nästa destination!  

Nog med rummet, vi sover ju trots allt bara där! :P Idag har vi solat och badat på south beach! Lika varmt i vattnet idag som igår! Det känns knappt att man badar! 



Vi åt lunch på ett litet hak vid stranden! Såhär glada blir vi när vi får God mat i magen!   


På bussen hem från stranden kom det på en herre som inte riktigt hade båda fötterna för marken, han var rejält påverkad och hög som ett hus. Han skrek "fuck you all" och pekade finger till samtliga på bussen, sen sa några tjejer ifrån och frågade vad han höll på med, då tog han på sin väska och sa att han hade en pistol med sig... Sedan satte sig han i sätet framför mig bredvid en tjej som snabbt flyttade på sig, han vevade med knytnäven och pratade med sig själv. Han hade såå mycket aggression i sig så till en början var vi stilla som ljus och sa inte ett ljud. Men helt plötsligt byter killen stil och börjar imitera ett lejon på savannen, han lotsades att han skulle börja attackera personen som satt framför och bredvid honom genom att öppna munnen och visa alla tänder och spreta med fingrarna för att visa sina klor... jag sandra och Helena DOG av skratt, vi kunde verkligen inte hålla oss för hela situationen var så absurd. Hab gick av bussen efter ett tag och det blev som tur var ingen skottlossning! 

Vi gick och köpte lite vin och chips inför vår första utgång i miami!  
Sedan var det dags för middag så vi gick till hotellet bredvid! Jag och Sandra beställde hamburgare med svamp och annat gott.....
när vi fick in detta så var det en väldigt väldigt plattköttbit såg det ut som, men det var ingen köttbit utan den var en stor grillad svamp. En vegitarisk rätt kom in till Amanda Svensson... då såg det ut såhär: 

men sena fick vi in en köttbit också så då blir vi gladare! ;) 



Vi fick nyss reda på att pitbull har spelat in sin musikvideo på just det hotellet vi bor på! På en sekund höjdes hotellet med några steg!  
Nu ska vi ut i Miami!  :) 

Dag 18- Miami

Klockan ringde efter 1.5 timmas sömn och man trodde inte det var sant att vi skulle vara tvungna att gå upp!  Likt fyra zombies packade vi ihop alla grejer, checkade ut från hotellet och hoppade in i vår lilla pärla som stod redo utanför lobbyn! Jag fick köra en sista gång och det kändes lite sorgligt att lämna tillbaka den samtidigt som det var en stor lättnad! Vi klarade det!!! Bilen är hel och vi krockade inte! 😃 

Vi tog en buss till flygplatsen,checkade in och la oss sedan pladask på golvet i väntan på boarding!  


Vi åt lite frukost innan vi skulle gå på planet för säkerhets skull, man vet ju aldrig vad man för för mat på flygplan tänkte vi. Detta var dagens bästa beslut för på 5 timmar serverades nämligen ingen mat.  Nada. Äpplejuice som var varm var det vi fick. Alla resenärer började kolla på sina biljetter och var nog lika förvirrade som vi! " vadå får vi ingen mat?" Katastrof!  :P 

Hungriga som djur landade vi i miami och tog första bästa shuttlebus till hotellet! Busschauffören var såklart denna dag otrolig tala dock ville prata, guida och skojja med sina fyra hungriga och trötta resenärer. Fyra hungriga trötta tjejer = jäkligt dålig kombo...

Vi försökte hålla humöret uppe och vara trevliga mot den stackars mannen, men det där humöret ändrades snabbt när vi fick syn på Jasmine som stod och väntade på oss vid hotellet! Ännu bättre när vi dessutom fick i oss en himmelsk sallad med ägg, kyckling, bacon, avokado och tomat! Då blev det tjoho igen! ;) 

Vi bor precis bredvid stranden och hotellet är väl helt okej!  Läget är bra i alla fall! lite skillnad från Las Vegas lyxen men detta ska nog bli bra det med! 
Vi tog ett dopp i havet som inte ens var svalkande, 35 grader minst! Har aldrig badat i så varmt vatten! 

Sedan tog jag och Sandra en promenad längst stranden och nu är det dags att sova! 

Dag 17- Sista dagen i Vegas

Idag sov vi tills det att vi vaknade, inga väckarklockor! SÅÅÅ SKÖNT! 

Vi gick och åt frukost på en restaurang nära hotellet, jätte nyttigt var det såklart.... ;) 
Äggröra, bacon pannkakor,  grädde, sylt och sirap! 


Efter frukosten gick vi och köade för att få biljetter till en Vegas show! Det var så varmt att dom delade ut paraplyer för att ingen i kön skulle kollavippa!  


När vi fått våra biljetter så blev det poolen i väntan på att värmen skulle lägga sig, men den bara ökade och ökade..  Skulle man bada fick man springa från solstolen och hoppa i för annars brände man upp fotsulorna... samma med räcket på stegen,  det kunde man inte hålla i för då skulle skinnet på händerna smälta och fastna där på!  Ungefär så varmt är det! 

Vi åt lite lättlunch och började vid 17 tiden göra oss iordning för kvällens bravader!  Vi åt middag på en italiensk restaurang, och dom var inte snåla med portionerna. Våra pastarätter kunde mätta halva Afrika. 
 


Efter middagen åkte vi buss till "Rio" hotellet där showen skulle vara! 

Vi hade inte jättekoll på vad vi hade bokat för show men den överträffade våra förväntningar, som de mesta i Vegas var den såklart barnförbjuden i vissa scener :P 


Efter showen gick vi till Ceasars Palace, jäklar var stort det var!! Vi gick och gapade av häpnad!!  Vi kollade in receptionen där Bradley Cooper och resten från baksmällan-gänhet checkade in, poolen, korridorerna och casinot! Det var enormt!  




Efter det kollade vi på ett sista vattenspel och sen gick vi hem för att sova 2 timmar! Dags för Miami! 
En väldigt lyckad sista dag i Las Vegas! 


Dag 16- Grand Canyon

Vi skulle gått upp klockan 6 denna morogn men det gick bara inte, vi var sååååååå trötta!  Men kl 07.30 pallrade vi oss upp och gick ner gör att äta en stooor frukostbuffé som vi längtat enormt mycket efter. Yoghurt och cornflakes på golvet i 10 dagar var väl sådär jättelyxigt så nu skulle här ätas! Vi gick ner och insåg snabbt att här finns då ingen buffé att mumsa i sig, här får man beställa och köpa sin frukost för typ tretusenmiljoner.. 

Jag älskar frukost, bästa målet på dagen så ja jag blev något besviken. Men vad ska man göra åt saken? Vi fick beställa in frukost och givetvis blev det två lite lagom kokta ägg, SOM JAG HAR SAKNAT MINA ÄGG! 
Gjorde även ett försök med att få in fiberrika flingor med mjölk och fiberrika var dom nog, men jag vet inte hur stor roll det spelar varje liten flinga var fint dekorerad med vit glasyr. Tänk er kalaspuffar och frosties ihop, ungefär så sött. Det är inte konstigt att så många här är riktigt riktigt tjocka. 

Efter den 'härliga' frukosten bad vi killen där nere o lobbyn hämta vår bil för nu skulle vi äntligen bege oss till Grand Canyon! 
Fanny som vart här förut hade ett starkt och klart minne om att det skulle ta ca 2 timma med bil dit ( och fanny har extremt sällan fel.... enligt sig själv i alla fall...haha) men vi tänkte att vi tankar för säkerhetens skull. 

Vi knappade in destinationen på gpsen och den visade att vi skulle komma fram kl 14.00... öööö...hmm. .. det där kan aldrig vara rätt????? 
FEM timmar??? 
Jag gick in och betalde för bensinen och passade på att fråga om vår gps hade fått ett värmeslag eller om det verkligen var så att vi skulle spendera 10 timmar i bilen denna dag.  Bakom mig i kön stod en bastant kvinna med solhatt som hörde mig och kassörskans konversation, 
Jag: hur lång tid tar det att åka till Grand Canyon?  Vår gps visar 5 timmar men det kan väl aldrig stämma? 
Kassörskan: jag har aldrig vart där så jag har ingen aning...
Bastant kvinna bakom mig i kön: det tar 5 timmar utan stopp, tro mig, jag kör buss dit varje dag... detta sa hon med en röst som lät något i stil med; jag hatar mitt liv och är så trött på alla glada, spänningsfulla hemska turister som ska åka och se lite berg och sten...så häftigt är det inte, ni borde tänka om...  
Jag tackade så mycket för den värdefulla informationen och gick ut i bilen igen. 

Äh 5 timmar är la inget, nu kör vi! 
Det gick bättre än vad vi hade trott, och värmen avtog faktiskt ju närmare vi kom. När vi parkerade bilen var det inte mer än va 35 grader och lite moln. Perfekt! ! 

Denna upplevelse är också svår att skriva ner i ord, så jag låter bilderna förklara hur mäktigt det var! 









Det blev verkligen en heldag och det var värt varenda timma i bilen! 
När vi återigen närmade oss Las Vegas fast denna gången på kvällen såg vi bara hur himlen sken upp av alla lampor från byggnaderna och gatorna, vi cabbade ner och åkte igenom staden och det var betydligt häftigare än på dagen!  

En riktigt lyckad dag blev det och nu kan jag sätta en check på Grand Canyon! :D 
Imorgon ska vi inte ställa några klockor utan vi ska sova ut! Ska bli värdigt skönt! 

Kram på er! ♡ 

Dag 15- Las Vegas

Vi sa hejdå och lämnade LA efter frukost och började åka mot Las Vegas! Förväntansfulla swishade vi fram på vägen och det blev bara mer och mer öde, dött och ja.. varmt! Jag sneglade på temperaturmätaren och den ökade stabilt rakt upp längst hela vägen, 89....99...109... 111 °F 

Vi stannade till mitt ute i ingenstans för att tanka och när vi öppnade bildörren var det som att kliva in i en vägg, fyyyyyyy tusan vad varmt! Jag som älskar sol och värme och brukar väldigt sällan klaga på att det är för varmt ( inte konstigt när jag har två helt soltokiga föräldrar...) men detta har jag aldrig känt förut. Jo kanske något liknande  när jag och Nillon klev av flygplanet i Alice Springs I Australien när vi skulle kika på ayers rock, men detta var nog snäppet värre. 
Vi skyndade oss att tanka och köpa vatten och körde vidare i bilen i den mer behagliga temperaturen. 

Efter ca 5 timmar började vi se något, en stad mitt i ödemarken, visserligen var det ljust ute och säg väl inte sådär helt galet coolt ut men det kändes ändå skönt att veta att vi snart var framme i civilisationen igen!  

Vi åkte igenom staden, förbi Ceasars Palace och strax där efter låg vårt hotell! PLATIUM suites and spa! Vi stannade bilen utanför lobbyn och lämnade nykeln till parkeringsvakten eller vad man nu ska kalla killen som parkerar och kör fram bilen åt en, hur lyxigt var inte det då? I los angeles fick vi bannemig parkera, hämta bilen och bära väskor själva! Men inte här inte! 

Hotellet var stoooort, 17 våningar med allt man kan tänkas behöva för en vistelse i Vegas!  
Det hade blivit något knas med vår bokning så vi blev uppgraderade till ett större rum, inte oss emot! Rummet var så stort att vi hade svårt att välja vart vi skulle sätta oss, i vårt förra rum i LA hade vi två sängar och ett golv, inte konstigt att det var hår i maten varje gång man skulle äta något! 
Nu har vi kök, vardagsrum, soffor fåtöljer, matbord,  stolar, balkong, två kingsizebäddar, bubbelbadkar, dusch, ismaskin, och diskmaskin! På taket finns det både inomhus och utomhuspool så här borde vi trivas i tre nätter! 




Men så var det det där med temperaturen igen! 46 grader i skuggan mitt på dagen! Vi trotsade värmen och gick upp till taket för att inviga poolen, man kanske inte kan säga att det var svalkande där i men de var betydligt skönare än i luften så där i fick man ligga, eller doppa dig var 5 e minut :P 


Vid 19.30 tiden gjorde vi oss iordning och gav oss ut på gatorna, det hade börjat bli mörkt och staden som inte var sådär superhäftig att se på dagen hade nu fått en helt annan skepnad, nu hade Las Vegas vaknat! 
Det är precis som att USA har byggt en stad mitt ute i ingenstans där det inte finns några gränser och hämningar över huvudtaget! 
Belysningen gör ju staden, och byggnaderna såklart! Parisehjul, eiffeltorn, skyskrapor, berg-och-dalbana mitt i allt, frihetsgudinnan och mängder med casinon såklart! Framför Ceasars Palace visas vattenspel med musik titt som tätt, då blev det Vegas-feeling på riktigt! 






Vi åt middag och kikade i affärer och gick igenom några casinon! Men det var så varmt att fötterna brann i skorna! Det blir inte svalt här bara för att solen gått ner utan värmen ligger kvar av någon konstig anledning!  När vi kom hem den kvällen var vi alla helt utslagna åter igen! Att man kan bli så trött av att gå runt och trängas på en gata i 40 graders värme. 

Sängarna kan jag säga var himmelska!! Riktiga täcken!!!! Som jag har längtat efter det!! 

Godnatt!  ♡ 


Dag 14 - Sista dagen i LA

Idag har vi solat och badat hela dagen! På eftermiddagen tog vi en sväng till Beverly Hills och spanade in alla lyxvillor eller snarare slott, herregud vad pengar de måste ha som bor där! 


Vi känner oss ganska klara med LA nu och det ska bli väldigt kul att åka vidare imorgon!  
Vi har hunnit med allt vi hade skickat upp och mer där till!  Det bästa med LA var såklart fösta dagen när Channing Tatum dök upp på pride festivalen! Den dagen är oslagbar! 

Dom varnar på nyheterna att det ska vara en "hälsorisk" att åka till Las Vegas nu eftersom det är så varmt, 45 grader i skuggan, helt sjukt om der stämmer..men vi får smörja oss, dricka extremt mycket vatten och ha något på huvudet så ska det nog gå bra :) 

Mot nya äventyr!!! 






Dag 13- San Diego ♡

Åh vilken dag vi har haft! Sitter nu i bilen påväg hem från San Diego och mamma och pappas spellista på Spotify går varm! Alla fyra sjunger högt till samtliga dansbands och schagerlåtar, man kan säga att vi har feeling och är ganska jätte nöjda med livet just nu! 

Vi lämnade Los Angeles vid 08.00 och kom fram vid 10.30! Vi åkte först till Mission beach men bestämde oss för att åka in till city först och ta stranden efter lunch! Vi utforskade staden och åt sååååååå god mat på en thailändsk restaurang! Vi blev tipsade om att Coronado beach skulle vara den bästa så vi tog svarta faran dit! Han som tipsade oss om detta ställe borde fått en stor fet puss för herregud vilket paradis vi kom till! 



Här har vi badat, solat ätit och promenerat hela dagen lång! Solen skulle gå ner klockan 20 så vi åkte in till Coronado stad och åt middag och glass och åkte sedan tillbaka till stranden strax innan 20 för att avsluta dagen på bästa sätt! 

UNDERBART! 


Imorgon är sista dagen i LA, då blir det Venice beach, Beverly hills och så får vi se vad vi hinner med mer! 


Godnatt♡


Dag 12- Bakisdag

Partypinglorna ramlade in strax efter 01.00 och mådde väl sisådär! Jag och Sandra vaknade tidigt,  åt frukost och gick ut till poolen! Där har vi solat och badat hela dagen så vi har också haft en bakisdag kan man väl säga! 

Vårt rum denna morogn var ett totalt bombnedslag och dom som känner mig vet att jag inte riktigt  mår bra under sånna omständigheter...
Det är hår, skor och trosor överallt! Det är hår på tomaterna i kylskåpet, trosor på brödet och flingor i handfatet på toaletten! Jag springer runt och är en liten städhäxa här och lägger en och annan kommentar då och då... men frasen: " Att tiga är guld" är nog det som passar bäst in när man reser 4 tjejer, i ALLA situationer!😂

Vid 15.30 tiden åkte vi till en shoppinggalleria, åt pizza och kollade i lite affärer!  Men shoppingen går trögt här, det är svindyrt och vi hoppas att det ska finnas mer i New York sen! 

Imorgon ska vi åka till San Diego och inta stranden och kolla in staden! San Diego är känt för sina solnedgångar så vi kommer stanna tills den gått ner! Hoppas på finfina bilder! 

Kramis




Dag 11 - Pooldag och parkerad bil

Idag har vi inte rört en fena mer än promenaden till lunchstället och tillbaka! Solat och badat hela dagen lång! 



Resans första hemlängtan kom idag när instagram bombarderades av alla fina blomsterkransar, god mat och midsommarstångar! Kan inte riktigt säga att vi har haft midsommarfeeling men det är nog svårt att få om man inte befinner sig i Sverige! Vi har i alla fall ätit jordgubbar och dom smakar som hemma! :) 

Helena och Fanny var partysugna så dom har gett sig ut för att hitta något ställe där Leonardo Dicaprio eller Johnny Depp hänger så vi får se om dom lyckades inatt nångång när dom kommer hem! ;) Jag och Sandra har istället götttat till det med mat, godis och alkoholfri dricka! 

Om vi kände oss gamla när Fanny och Helena gjorde sig iordning i två timmar och vi bara väntade på att få slänga på oss myskläderna och hugga in i vårt desertbord? .....ja lite så kanske!  Haha! 

Denna bilden är min favorit från kvällens plåtning på snyggingarna som skulle ut! 
Finn ett fel...

Imorgon blir det nog stranden och Beverly hills, men det beror nog lite på hur partypinglorna mår... 

Najtii ♡



Dag 10- Universal studios

Idag har vi spenderat större delen av dagen inne på Universal Studios! Vi har kastats mellan olika värdar i 4D, som Shrek, Transformers och The Simpsons men vi fick också hänga med på en runda i Jurrasic park! 

Vi han med massor innan lunch för då var det inga köer alls vilket var skönt för temperaturen ökade och det blev mer och mer folk efter att tiden gick! 
Vi fick se alla olika inspelningsplatser och hur man gör specialeffekter av olika slag! Sist ut var en vattenshow som var riktigt grym! 



Väl tillbaka på hotellet slängde vi oss o poolen, hur gött som helst efter allt! 


Imorgon ska vi ha en pooldag har vi bestämt!  Ska bli skönt att låta bilen stå parkerad en dag, man är inte jätte tuff när 3 filer blir 4, 5, 6, 7, 8 och 9!!!! Varje dag bilen klarar sig från repor och bucklor är en bra dag! Backspegeln har redan fått sig en jäkel och bakre sidan har någon repat, hoppas försäkringen täcker sånt där!!! :P 

Glad midsommar! 🌼🌸🍓


Dag 9- Long Beach

Idag var dagen då vi äntligen fick en efterlängtad solig dag på stranden!! Vi tog vår lilla pärla (som förövrigt är lika törstig som en packåsna i öknen) till Long Beach! Där solade vi och doppade fötterna för i havet är det inte över 20 grader.  


När våra kroppar eller rättare sagt vår hud skrek om att få skugga så åkte vi och kikade på Queen Mary, Titanics lillasyster!




På kvällen åkte vi in till Hollywood igen och åt middag och gick, walk of fame och shoppade lite :) vi tog även bilen till Beverly hills och spanade in alla enorma lyxvillor, men är nog bättre att göra när det är ljust ute!

Vi är röda som kräftor efter denna dag, trots att vi smörjt oss med 30!! Det räcker inte i detta landet, får skyla både armar och ben imorgon när vi ska till Universal studios! :D 


Dag 8- Six Flags



Idag har vi varit på Six Flags, en av usas bästa och största nöjesfält! Vi åkte så vi var där en timma innan parken öppnade så vi skulle få parkeringsplats och slippa köerna! Hettan ute var något vi inte känt förut, jäklar vad varmt det var redan klockan 10. Parken öppnade 10.30 och det första vi gjorde var att springa till X2 som skulle vara den läskigaste i hela parken... ingen mjukstart direkt.. fyyyyyyyyyyyy vad den gick men sjukt rolig! Jag och fanny tog ett extra åk bara för att det inte var någon kö och vi anade att det skulle bli det efter lunch! 

Liggandes baklänges slussades man ut för ett stup!! 

Lite nervösa innan var vi allt...


Glasspaus i värmen!


Det verkar som att USA kör EXTRA ALLT på allt dom gör, inte bara osten på burgarna eller 9 filer på motorvägarna utan även deras nöjesfält! Det fanns kanske 10 helix,atmosfear och balder fast dubbelt så långa och dubbelt så snabba!!! 
Temperaturen denna dag= 40°, tur det gick snabbt och att man blev rejält svalkad på vattenattraktionerna!


 


Vi åkte och åkte me vid 17 tiden kände vi oss nöjda och åkte hem till vårt kära Koreatown. Vi har nästan börjat trivas här nu, åtminstone lärt oss området lite. Vi rör oss ca 300 meter åt båda hållen där Subway och McDonalds ligger åt höger och en mataffär åt vänster! Det är så långt vi hittills har vågat gå till fots, längre sträckor tar vi bilen ;) 

Det är helt sjukt hur fattiga människor lever här, det finns en tunnel längre bort ifrån hotellet där människor har byggt hyddor av plastpåsar och trasor. Usch och fy för att leva så! Riktigt tragiskt!

Just nu följer vi med spänning en polishelikopter som cirkulerar med strålkastare några block ifrån oss, hoppas dom får tag i busarna så vi slipper tampas med dom!! 

Imorgon ska vi göra ett nytt försök till lite sol och bad!! :D 


Dag 7- Shopping

Vi alla fyra var eniga om att en dag på stranden skulle vara helt underbart efter alla intryck under dessa dagar! Solen sken så vi packade in oss i bilen och åkte mot Santa Monica Beach. 
När vi kom fram dit efter många felkörnignar var det helt igenmulet och blåsigt. Såklart... 
Vi trotsade molnen och gav solen en chans men den ville inte visa sig så vi bestämde oss för att åka till en shoppinggalleria istället! När vi parkerade bilen sken solen som aldrig förr... 
men vi varvade att sola och att gå i affärerna så det gick bra ändå! 

Imorgon ska vi åka till sixflags, som Liseberg fast "lite" större! Det blir skoj! 



Dag 6- Channing Tatum, LA pride, Hollywoodskylten

Den sjukaste dagen i mitt liv. Vet inte vart jag ska börja. 

Av någon anledningen startade jag tv'n på morgonen när vi skulle äta frukost och får på Abc News, där filmade dom förberedelserna inför årets pridefestival som skulle vara just i Hollywood Idag kl 11. Det verkade ju häftigt så vi bestämde oss för att åka dit! 

Det var bilar precis överallt, kaos i hela staden men vi lyckades tillslut hitta en parkeringsplats. Vilken folkfest!! Poliser, politiker och brandmän tog täten i paraden följt av tusentals andra! 
Vi satt och skojade lite och drömde om att någon kändis skulle dyka upp i paraden, men att det förmodligen inte skulle hända! 
Sen kommer ABC News fram och intervjuar oss mitt från ingen stans, lite häftigt! 








Paraden fortsatte och helt plötsligt  kommer det ett stort flak där det står 'MAGIC MIKE XXL'
"Åh vad coolt där är några som ska föreställa dom riktiga i filmen" 
" Jäklar var lik den där killen var Channing Tatum" 
"..... vänta lite....DET ÄR CHANNING TATUM" 
" nej det är en look alike....." 
" NEJ DET ÄR CHANNING TATUM" 
.......SPRIIIIIIIIIIIIIIING!!!!!!!!!!!!


KAOS KAOS KAOS! 
Jag vet vet vad som hände med mig, jag skulle bara fram till vilket pris som helst, famlande efter mobilen i fsrten för att få några kort och filmer samtidigt som jag inte kunde släppa honom ur blicken! Fanny sprang efter och vi kom ifrån Sandra och Helena mitt bland allt folk. 
Det var det sjukaste jag vart med om i hela mitt liv. Från ingenstans dyker han upp, CHANNING TATUM, på pridefestivalen i LA  som vi av en slump hamnade på, en dröm jag haft sen jag vet inte hur många år ☆☆☆☆☆ 


När paraden var över och när vi lugnat ner oss lite  och tillslut hittat varandra så gick vi till walk of fame och spanade in alla  stjärnor på marken! Sedan åt vi lunch och tog efter det bilen upp till Hollywood-skylten! Det var helt galet varmt, och mängder med folk så vi fick åka så närma vi kunde med bilen men man fick inte stanna så vi fick ta ett kort lite längre ner sen men nu har vi sett den i alla fall! 




Det känns som att det vill till mycket nu om något ska kunna slå euforin som uppstod när vi förstod att C. T stod och dansade mitt framför oss!! 

För att fira denna dag åkte vi till Santa Monica beach och åt middag på en Supermysig restaurang! 

Vi alla fyra somnar garanterat med världens största leende denna kväll! Sandra lyckades dessutom komma med på ABC News webbkanal när hon var som mest chockad över vad hon nyss sett hahah! Så kul!!!!!!!!


Sjuk dag minst sagt!!! 

PS. David du är fortfarande min nummer ett! ;) ♡ 

Dag 5 - Los Angeles/koreatown

Efter frukosten lämnade vi Cambria och rullade ut på Highway 1 igen! Vi stannade i Santa Barbara och åt lunch och passade även på att shoppa lite! Vi skulle egentligen stannat en natt där hos Fannys kompis men det blev hinder i vägen för henne så det gick tyvärr inte! Vi bokade därför till två nätter extra på det Hostelet vi hade i Los Angeles! 


 

Att köra bil i Los Angeles har vi hört är helt kaotiskt och jag blev den lyckliga att få sitta bakom ratten denna sträcka! Två filer blev tre, fyra, fem, sex.. och köer långa som jag vet inte vad! Tacka vet jag sträckan mellan Örebro och Götene! Men vi behöll lugnet i bilen och jag har nog aldrig vart så koncentrerad någonsin! Men tro det eller ej men vi rullade några timmar senare in på parkeringen till vårt hostell. 
Det kändes lite off, det kände vi direkt men los angeles är enormt stort och vi tänkte att detta är nog en trevlig plats.. 

Vi parkerade bilen och tog vårt pick och pack och gick till receptionen för att följa med. Där satt en kvinna som knappt kunde säga hej på engelska bakom glasfönstret och man fick prata genom en liten lucka, precis som när man ska växla pengar på forex. 
Hon var väl inte den mest gästvänliga person vi träffat direkt men vi betalade och fick våra nycklar! Rummet var fint och det fanns pool utanför dörren, detta blir ju bra tänkte vi! 

Vi slängde av oss kläderna och tog på oss bikinisarna, HÄR SKULLE BADAS! 
Vi kom fram till grinden vid poolen men det var låst, "öppnar 1 juli". Besvikelsen på oss var ungefär som 4 barn som precis fått veta att jultomten inte finns på riktigt.. 

Vi fick vända och gå tillbaka in till rummet igen. 
Istället bestämde vi oss för att gå och äta något och handla lite frukost. På vägen möter vi en amerikans tjej som frågar oss om vi vill ha hjälp att hitta. Hon berättar att vi är i koreatown, att vårt hostel som vi bokat ligger i KOREATOWN alltså ett mindre bra och ännu mindre säkrare område i Los Angeles.  Hon hade bokat fel och skulle ge sig av snabbare än kvickt. Där står vi, trötta, hungriga, har precis betalt för 10 nätter och dessutom blivit nekade poolen... stämningen var inte riktigt som när vi fick se bilden då kan jag säga... 

Vi gick till Subway och såg väl ca 10 uteliggare, det är skärpigt och luktar illa.. hur blev det såhär??? 

Inne i mataffären blev vi totalt uttittade, folk stannade upp som om dom aldrig hade sett något liknade förut,  utomjordingar? Vi passade kort sagt inte in där tydligen. 

Vi skyndade oss att slänga ner lite bröd och yoghurt i korgen, betalade och skyndade oss tillbaka! Man skulle inte vara ute på gatorna när de blev mörkt sa tjejen vi pratade med,.. varför vill jag inte veta. 

Nu precis när fanny duschade och vi andra packade upp så knackade det på dörren, om vi blev rädda? Ja! 
Men det var bossen på hotellet, ha sa att han skulle sätta igång poolen så vi kan få börja använda den på tisdag!  Han fick nog ont i hjärtat när han såg våra besvikna ögon. Det var gulligt! ♡ 

Hur som helst, boendet är de inget fel på men placeringen är åt hel*ete fel! Men vi intalar oss om att vi bara ska sova här, på dagarna ska vi ju inte hänga i koreatown, och bilen skulle vi fått ta överallt ändå, om nu den får stå kvar här i 10 nätter.
Imorgon väntar Hollywood på oss, vi ska skynda oss här ifrån och vi ska inte ha brott hem, det är vår strategi! 😃

Kontraster kontraster! 
Kram! 

Dag 4- Camaro

Just nu ligger vi utslagna i två kingsizebäddar, vilken jäkla dag!!! 

Vi checkade ut från vårt hotell klockan 10 och åkte mot flygplatsen där vi skulle hämta ut vår bil! Vi hade såklart förväntningar på hur den skulle se ut med tanke på det priset vi betalade, men vi vågade ändå inte hoppas på för mycket! 
Efter en lång trång kö och hundra signaturer på kontrakt och annat fick vi vår nyckel. Dom förklarade vart den skulle stå och vi gick ut till garaget! Fanny tryckte på lås upp knappen och en svart Camaro blinkade till....ni skulle sett och hört oss det ögonblicket, HYSTERI! Vi sprang fram till den,  gjorde segerdansen och spanade in den, fyyyyyyy tusan vilken bil! Årsmodell 2015 och snyggare än vad vi någonsin vågat hoppas på!! 


Fanny fick "äran" om man nu kan kalla det för det att köra första etappen vilket innebar att hitta ut ur San Fransisco. Ja vi har gps men den är 2.5 sekunder efter (2.5 väldigt viktiga sekunder när vägen delar sig i 6) 
vi körde fel redan på flygplatsen men vi tog ett ärovarv och kom tillslut ut på rätt väg! 

Det blev fel och det blev fel igen men vi försökte behålla lugnet och såg till att alla i bilen hade vatten och någotsånär okej sockernivå i kroppen för att undvika höjda röster! Det kan lätt bli hetsigt i en bil med 4 tjejer!!! ;)

När vi väl hittat ut från SF och kom till route 1 så gick vi från kaos till himmelriket!  Vi förstår nu varför denna väg har blivit så hyllad för att vara en av världens vackraste bilvägar!  
Helt sjukt vackert! Man kan stanna vid vägkanten överallt och ta kort och se ut över havet! 




Vi turades om att köra och musiken går på högsta volym! Solnedgången var inte att leka med! 

Denna natten hade vi inte bokat något boende utan vi tänkte att det säkert finns längst vägen! Klockan gick och vi blev tröttare och tröttare!  Det fanns mängder av boenden längst vägen, men inga lediga! Vi fick åka fram och tillbaka och tillslut efter mycket om och men hittade vi ett ledigt rum. Det kostade skjortan så vi fick dela på två paket nudlar denna kväll, det får vara nog med Lyxigheter för idag kände vi ;) 

Imorgon fortsätter vi, men först ska vi äta upp oss 3 kg var på frukostbuffén! 

Kramis! 


Dag 3- Tandemcykling

Nu är hon här!! Sen igårkväll kom en trött men glad Sandra! ♡ Vi sa det att det är ju tur att vi bara blir fler och fler på resan och inte tvätt om! 

Vi startade dagen med en promenad ner till pier 39 för att sandra också skulle få se dom där underbara tjockisarna nere på bryggan! 
Sedan gick vi och hyrde två tandemcyklar, och började trampa mot Golden Gate bron ännu en gång! Helena och Fanny på en cykel och jag och Sandra på den andra! Jag kan säga att jag har aldrig fått så mycket skäll någonsin.. 

San Francisco är som ni säkert vet extremt backigt. Och det dröjde inte många minuter innan vi skulle ge oss på första! Trampa trampa trampa trampa!
 När vi kom fram till bron var det som att åka in i istiden, solen försvann, blåsten kom och ett tjockt lager med dimma lade sig precis över bron, precis som att någon där uppe skulle jäklas med oss! Men men på med lite extra kläder bara och fortsätt trampa! 



På bron får cyklister och gångare dela på en liten smal fil, vilket bara kan leda till kaos! 
Mötande cyklister och kineser med selfiepinnar  ledde till att vi många gånger fick väja, kom in i fel bana och krocken var nära x antal gånger!  
Väl över på andra sidan sken solen  
igen och herre min gud vad den sken. Från 13 grader till 30. Klimatet i SF är en gåta! 

Vi cyklade vidare mot sausalito, världens finaste och mysigaste lilla stad med restauranger och små affärer, lite smögen-style fast mer americano! 





Vi åt lunch och cyklade mot skogen med världens längsta träd, muirwoods!! Vi hade blivit informerade om att det skulle ta cirka 30 min från Sausalito men efter kanske 20 min frågade vi några vaktgubbar om vi var rätt..
Dom skrattade och sa, "öööö ja men det tar typ en halvdags för er att komma dit, vi rekommenderar er att vända om om ni inte vill komma hem sen inatt" 
Vad gör 3 blondiner och en brunett då? Jo dom vänder om och litar fullkomligt på gubbarna vid vägkanten.. (som förmodligen fortfarande roar sig och skrattar åt hur lättlurade vi var). Hade vi cyklat 10 minuter till så hade vi förmodligen kommit dit och stått och kramat de enorma träden! 
Lita aldrig mer på gubbar i beige hatt bredvid vägkanten!!!! 

Helena och Fannys cykel krånglade som tusan med växlarna och vi konstaterade att dom aldrig skulle fixa alla 17 uppförsbackar hem igen så dom fick ta färjan över igen. Dock hade inte jag och Sandra några cyklar att skylla på så det var bara för oss att börja cykla hemåt! 
Jag vet inte vad vi gjorde för fel, vi cyklade där det stod "BIKE" mem trots det skrek arga människor på oss och sa att vi skulle bli arresterade om vi inte flyttade på oss.......

HUR kan man skälla på två vilsna tjejer på tandemcykel med var sin blå cykelhjälm??? 


Vi lyckades i alla fall ta oss upp för alla 17 backar, över bron och lämnade in cyklarna hela och vi var oskadda! Även Helena och fanny lyckades briljant!  Vi är nöjda!  ;D 

Imorgon ska vi lämna San Fransisco och vi byter cyklar mot bil. .... ja jag vet. Hur f*n ska vi klara av att hantera en bil på usas vägar när vi nästan blev arresterade på cykel (?) Det får bli morgondagens bekymmer eller utmaning!  

Nu ska vi alla fyra (kräftröda) tjejer sova! Godnatt! ♡



Dag 2- Alcatraz

Idag vaknade vi till ett kallt och regnigt San Francisco! Innehållet i våra väskor är INTE anpassat för regn men det löste sig ganska bra ändå! Vi trodde att vi endast hade bokat Alcatraz denna dag men tydligen var det en halvdags guidad citytour med i paketet också så idag har vi sett hela SF! Bussen tog oss först till golden Gate bron, så nu har vi gått över och åkt buss över, bara cykel kvar så kan vi sätta en bock på den där bron! 
Sedan åkte vi runt i de olika stadsdelarna och upp till Twin Peaks där vi såg hela stan, riktigt fin utsikt! 

Efter detta väntade Alcatraz! Fängelseön utanför San Francisco där många busar har suttit! 
Vi fick höra så många spännande historier om hur fångar under flera år planerat att rymma, men att ingen någonsin lyckats komma i land levande... eller? Några försvann och återfanns aldrig mer igen så antingen drunknade dom, blev uppätna av hajar eller så lyckades dom faktiskt ta sig i land. Det är bara dom som vet!

Vi fick gå igenom hela fängelset, se cellerna dom levde i, matsalen där dom åt och duschrummet där de fick tvätta sig! Vi fick även träffa och skaka hand med William G.Baker, en 80 årig man som vart en av fångarna på Alcatraz och är enligt han själv den ende fången som fortfarande lever! Han frågade oss om vi var vikingar, och vi svarade såklart: of course we are!! 


Starstruked Girls!  :D 

Fängelsecellerna 


Vår guide! 

Riktigt spännande dag och på färjan hem lyste solen på oss! Nu väntar jag ivrigt på min sandygirl som nyss har landat! ♡♡♡


Dag 1 -San Francisco

Förutom att vi nästan kom till Karlstad istället för Arlanda gick resan oförskämt bra! 
Vi flög över Atlanten på 10 timmar i ett sprajlans nytt flygplan! När vi landade var klockan mitt i natten för oss men i San Francisco sken solen och klockan var bara 14.30. Trötta, varma och vilsna satte vi oss i en taxi som körde oss ända fram till Hostelet dörr! Vi checkade in, tvättade fötter och tänder och somnade strax där efter. 

Vi har fått äran att dela rum,  och jag får till och med dela våningssäng med en kvinna som snarkar värre än pappa, de sjukaste jag hört! Dock får vi som tur är byta rum imorgon när sandra kommer så det är bara att härda ut en natt till! ;) 

Idag vaknade vi tidigt, vi somnade ju trots allt typ 19.00. Hostelet serverade pankakor och rostat bröd så när vi var mätta och glada åkte asics-skorna på, för här skulle upptäckas! 

Vi gick genom China town ner till pier 39. Där stod vi länge och skrattade åt sjölejonen som låg och chillade på bryggorna. Vi gick sedan den långa sttandprommenaden mot Golden Gate bron, oj oj oj var kamerorna fick arbeta!! 
Vi alla tre har svårt att fatta att vi faktiskt är här nu! Bron som vi har sett i hundratals filmer har vi idag glatt spatserat på! 

Imorgon väntar Alcatraz fängelset och på kvällen anländer en förmodligen väldigt trött Sandra!  Det kommer också bli en grym dag!  

Puss & kram 

SNART SNART!

Som vi har längtat och planerat, nu är det äntligen dags för nya äventyr! Imorgon flyger Fanny, Helena och jag till staden med den brandgula hängbron, San Francisco! Efter två dagar får vi förstärkning av Sandra som kommer direkt ifrån Spanien! Så en av resans första utmaningar blir väl att hitta henne på flygplatsen....(?)

Vi ska på 5 veckor hinna med dessa städer;
San Francisco
Los Angeles
Las Vegas
San Diego
Miami
New York
& Washington
I Miami ansluter även Jasmine och I New York kommer Nicolina, så detta kan ju inte bli annat än bra! :D

CAN'T WAIT!




RSS 2.0