Dag 5 - Los Angeles/koreatown

Efter frukosten lämnade vi Cambria och rullade ut på Highway 1 igen! Vi stannade i Santa Barbara och åt lunch och passade även på att shoppa lite! Vi skulle egentligen stannat en natt där hos Fannys kompis men det blev hinder i vägen för henne så det gick tyvärr inte! Vi bokade därför till två nätter extra på det Hostelet vi hade i Los Angeles! 


 

Att köra bil i Los Angeles har vi hört är helt kaotiskt och jag blev den lyckliga att få sitta bakom ratten denna sträcka! Två filer blev tre, fyra, fem, sex.. och köer långa som jag vet inte vad! Tacka vet jag sträckan mellan Örebro och Götene! Men vi behöll lugnet i bilen och jag har nog aldrig vart så koncentrerad någonsin! Men tro det eller ej men vi rullade några timmar senare in på parkeringen till vårt hostell. 
Det kändes lite off, det kände vi direkt men los angeles är enormt stort och vi tänkte att detta är nog en trevlig plats.. 

Vi parkerade bilen och tog vårt pick och pack och gick till receptionen för att följa med. Där satt en kvinna som knappt kunde säga hej på engelska bakom glasfönstret och man fick prata genom en liten lucka, precis som när man ska växla pengar på forex. 
Hon var väl inte den mest gästvänliga person vi träffat direkt men vi betalade och fick våra nycklar! Rummet var fint och det fanns pool utanför dörren, detta blir ju bra tänkte vi! 

Vi slängde av oss kläderna och tog på oss bikinisarna, HÄR SKULLE BADAS! 
Vi kom fram till grinden vid poolen men det var låst, "öppnar 1 juli". Besvikelsen på oss var ungefär som 4 barn som precis fått veta att jultomten inte finns på riktigt.. 

Vi fick vända och gå tillbaka in till rummet igen. 
Istället bestämde vi oss för att gå och äta något och handla lite frukost. På vägen möter vi en amerikans tjej som frågar oss om vi vill ha hjälp att hitta. Hon berättar att vi är i koreatown, att vårt hostel som vi bokat ligger i KOREATOWN alltså ett mindre bra och ännu mindre säkrare område i Los Angeles.  Hon hade bokat fel och skulle ge sig av snabbare än kvickt. Där står vi, trötta, hungriga, har precis betalt för 10 nätter och dessutom blivit nekade poolen... stämningen var inte riktigt som när vi fick se bilden då kan jag säga... 

Vi gick till Subway och såg väl ca 10 uteliggare, det är skärpigt och luktar illa.. hur blev det såhär??? 

Inne i mataffären blev vi totalt uttittade, folk stannade upp som om dom aldrig hade sett något liknade förut,  utomjordingar? Vi passade kort sagt inte in där tydligen. 

Vi skyndade oss att slänga ner lite bröd och yoghurt i korgen, betalade och skyndade oss tillbaka! Man skulle inte vara ute på gatorna när de blev mörkt sa tjejen vi pratade med,.. varför vill jag inte veta. 

Nu precis när fanny duschade och vi andra packade upp så knackade det på dörren, om vi blev rädda? Ja! 
Men det var bossen på hotellet, ha sa att han skulle sätta igång poolen så vi kan få börja använda den på tisdag!  Han fick nog ont i hjärtat när han såg våra besvikna ögon. Det var gulligt! ♡ 

Hur som helst, boendet är de inget fel på men placeringen är åt hel*ete fel! Men vi intalar oss om att vi bara ska sova här, på dagarna ska vi ju inte hänga i koreatown, och bilen skulle vi fått ta överallt ändå, om nu den får stå kvar här i 10 nätter.
Imorgon väntar Hollywood på oss, vi ska skynda oss här ifrån och vi ska inte ha brott hem, det är vår strategi! 😃

Kontraster kontraster! 
Kram! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0