Nya planer

Hej pa er!

Nu har vi precis bokat Greyhoundbussen som ska ta oss hela vagen ner till Sydney pa bara 2 dagar! Sa vi kommer till sydney pa sondag! Ska bli kul att komma tillbaka till platsen dar allt borjade!
I sydney stannar vi 3 dagar sen aker vi till Nya Zeeland! Vi har alltsa bokat om vart flyg som egentligen skulle ga den 15:e mars! Men vi kanner oss ganska klara med Australien nu och ar redo for nya aventyr pa Nya Zeeland!


Sa imorgonkvall borjar vi aka vara 280 mil, jipppiiiii....


Ha det bra!! KRAM

besviken amanda

Hej pa er vanner!

Som ni alla sakert laste bokade jag dykarkurs som startade igar! Sa bussen hamtade upp oss kl 9 utanfor hostelet och i bussen satt 15 killar, inte en enda tjej och inte en enda svensk. Eftersom jag redan innan kursen var nervos hade det varit skont att kunna ha nagon att luta sig emot men icke! Alla talade engelska och ingen var vidare feminin heller for den delen!

Eftersom alla uton jag pratade engelska sa var guide att vi gor teorin snabbt sa vi far mer tid i poolen, vilket innebar att han pratade jatte snabbt, australiensk dialekt och ah, jag hade svart att forsta!
Men klarade det i alla fall sa sen var det dags for poolen!
Skitnervos hoppade jag i med all utrustning pa och kande redan da att det skulle bli jobbigt!
Trivdes inte alls! Var svart att andas och fick lite panik av vissa ovningar vi skulle gora! Speciellt en nar man skulle ta av sig utrustningen under vattnet och ta pa sig den snabbt igen! (detta innebar att jag var tvungen att halla andan under vattnet utan att halla for nasan vilket jag inte kan) Sa det blev panik och ne usch!
Jag kampade i 6 timmar i den dar poolen, forkyld , kall och med en stor klump i halsen sa jag tillslut till om att jag ville ga upp.
Var ledare ville att jag skulle sova pa saken sa jag akte hem och akte dit imorgon igen! Men kande att jag forsokte tillrackligt igar sa jag avbrot det och fick lite av pengarna tillbaka, men verkligen inte allt! SURT!

Aja man ska inte gora saker man inte kanner sig bekvam med! Ar man pa 30 m djup kan man inte rycka av sig masken och ga upp pa en sekund!

Sa nu ar det lite deppigt! Sa grymt besviken pa mig sjalv men bara att forsoka slappa och ga vidare! Har ju i allafall snorklat och sett korallreven och fiskarna!

Nu har aven Malin och sebastian akt hem, och lamnat extremt stort tomrum efter sig! Saknar er redan och det var verkligen hur kul som helst att fa tillbringa en vecka med er har!!

Nu ska jag och nillon ga till Greyhound och kolla nar vi kan borja aka nerat mot sydney!
Formodligen aker vi tidigare till Nya zeeland for vi kanner oss ganska klara med Australien nu! :)

Ha det superduper!

KRAM


Hej da bilen, hej da Philip Mattias och Gustav!

Hej svejs :)
Tankte ater igen gora en liten sammanfattning av allt som hant sedan jag uppdaterade sist!

I tisdags dagen efter Whitsundays gick vi upp tidigt allihopa och borjade var enormt langa bilresa upp till var slutdestination Cairns! Blev ungefar 70 mil denna dagen och det kandes! Men vi turades om att kora sa man fick sova ganska mycket sa det gick faktiskt valdigt bra! Stannade nagra ganger och fyllde pa skafferiet ocksa sa vi loste det bra!

Val framme i Cairns parkerade vi bilen pa en gata och motte upp nagra av tjejerna vi larde kanna i bondi, gick ut och at god mat och hade det jatte trevligt pa kvallen!
Dagen efter detta tog Gustav, Philip och Mattias in pa Global Palace, samma hostel som tjejerna bodde pa. men jag och nillon hardade ut ytterligare tva natter i bilen for att spara lite pengar! Var ganska stor skillnad pa att bo 2 i bilen mot 5 :P

Men efter tva dagar checkade vi ocksa in och herregud vad skont det var! Ac rum och dusch, toa m.m! PARADIS!

Nu har vi varit i cairns i va 6 dagar och vi stortrivs i denna stad! Aldeless lagom stor och det finns att gora! Aven Cairns har en lagun (konstgjord strand med pool) dar vi har hangt endel! Ar ju sa himla varmt!
Det basta av allt enligt mig ar att malin och sebbe har varit har under hela tiden sa vi har umgats nastan varje dag!
I torsdags akte jag malin sebbe philip och anton till ett kopcentra dar vi shoppade loss rejalt! Man behover sant ibland konstaterade jag och malin! Det ar nyttigt for hjartat och sjalen!

Har aven kopt en ny vaska, ar sa sjukt trott pa min ryggsack! Skulle lyssnat pa min kare bror som sa att jag skulle ta en vanlig vaska pa hjul men icke, skulle vara lika cool som alla andra backpackers och ha ryggsack! Men nu trottnade jag och kopte en ny vaska pa hjul! UNDERBART!
Min ryggsack tar philip hem till sverige eftersom hans har gatt sonder, sa det loste vi bra!

I fredags blev det mycket gjort! Vi tvattade och gjorde iordning bilen for att dagen efter lamna tillbaka den till firman vi hyrde den av!
Pa kvallen gjorde vi en s.k Pubcrawl, man betalar 20 dollar och sa gar man fran pub till pub och far gratisdrinkar intrade, mat osv! Var verkligen skitroligt! Alla var pa toppenhumor och det blev en riktigt lyckad kvall!
Det anordnades aven tavlingar pa vissa pubar och jag och malin var inte blyga sa vi stallde ju upp!
Malin vann en tavling dar man ska farda ett tuggummi genom en killes byxor 2 ggr och sedan blasa upp en bubbla! och hon vann!!!!
Sen var det min tur och jag fick kanske en lite mer pinsam och uppmarksamhetskravande uppgift, Vi var 3 killar och 3 tjejer, och alla fick var sin lat att dansa till i 1 minut, en minut ar ganska lange nar man star ensam pa ett dans golv och alla star runt om och hejjar pa!
Jag fick laten "I like big but cannot lie" ... sa det var bara att borja dansa och skaka rumpa!! Men det gick hem!! Haha! Ibland maste man bjuda pa sig sjalv!
Sa vi fick en utflykt vard ca 750 kr och en hel del drinkar, men ska forsoka salja utflykten  for det var i 1770 dar vi redan har varit, och inte kul att aka utan nillon heller!

Lordag
Sa hejda till bilen och akte och lamnade tillbaka den! Och hittils har vi inte fatt nagon rakning pa att natt skulle gatt sonder sa vi far halla tummarna! Vill inte lagga utt ett ore till pa bilen!
Later kanske som att vi hatar den, men sista tiden blev man trott pa att bo sa tajt och ja, men det har verkligen varir 5 grymma veckor langst kusten! Vi har haft san frihet att stanna precis vart vi vill och jag tror att vi har sett sa mycket mer an vad man skulle gjort om man tog bussen!
Sa vi ar jatte nojda over att vi hyrde bil, men nu kande vi att det var dags for lite hostelliv!

Igar var aven killarnas sista kvall, sa vi gick ut och at pa Pj's , hur gott som helst! Sedan gick dom tillbaka och packade! Da passade jag och malin pa att besoka en nattmarknad! Dar unnade vi oss massage vilket var underbart! 40 min for 15 dollar! Var en typ asienliknande marknad sa allt var jatte billigt! Kanskes som att man var i thailand, lite skoj :)

Idag
Gick vi upp klockan 6 for att saga hejda till killarna, och det kandes! Har ju nastan tillbringat varedna dag ihop sen vi kom till australien sa inte konstigt det kanns tomt! Dessutom aker malin och sebastian hem imorogn, och det kanns jatte jobbigt. Har varit sa roligt med dom har! Vi gar validigt bra ihop och har valigt roligt ihop sa det ar synd! Men nu ar det dags att borja resan ensamma och det kommer nog ga bra far vi hoppas!

Idag har jag och malin varit en svaang pa kopcentrat annu en gang och vi kom dar ifran med nagra pasar annu en gang! men nu ar det slutshoppat for amanda svenssons del! :P KOPSTOPP som pappa brukar saga!
Ikavll ska vi grilla vid lagunen och ha det mysigt sista kvallen tillsammans med malin och sebastian!



Har kommer lite bilder fran senaste tiden i Cairns!


Jag och malin vid lagunen en kvall

Sebbe ar grillmaster!

Pubcrawl ar skoj, ellerhur philip?!! haha

Heejda bilen och heejda Gustav, Mattias och Philip! <3





Nu ska vi ga och handla lite infor kvallens BBQ!
KRAM KRAM

Whitsundays

Hej svejs!
Nu har vi precis kommit hem från vår dagsutflykt till Whitsundays och det har varit toppen!
Har snorklat i barriärrevet varit på en av världens finaste stränder (whitehaven beach)! Sanden är vit som snö och det känns som att gå i potatismjöl, riktigt nice!
Snorklingen var hur kul som helst, dom kastade i mat precis där vi var och på 1 sekund var det tusentals fiskar precis där vi var, stora som små! Såg två riktigt stora fiskar såg skit arga ut, vilket dom säkert var!
Skulle också varit lite förbannad på alla turister som ska glo på en dag ut och dag in! Haha!
Träffade även två jätte snälla svenska tjejer på båten som jag höll ihop med under trippen! och ikväll ska vi bada i lagunen och ha lite tjejmys på stranden! Var inte igår!!!

Imorgon åker vi tidigt mot Cairns, har närmare 70 mil att avklara! Får se om vi kör hela biten eller om vi tar halva och fortsätter på onsdag!
Hur som helst är vi jätte nöjda med dagens utflykt och ser nu fram emot Cairns!

 

 

 

 

KRAMIS


Fraser Island

Hej pa er!

Nu ar vi i Airlie Beach och ska imorgon ut till Whitsundays med Ocean Rafting over en dag! Det ar en speedboat som ska ta oss till whitsundays abosluta masten!
Jag ville egentligen tagit en 2 natter & 2 dagarssegling men alla hade inte riktigt rad med det sa kanske gor det pa tillbaka vagen!
Nar killarna har akt hem ska jag och nillon ta Greyhoundbussen tillbaka till Sydney eftersom vi flyger dar ifran till Nya Zeeland sa da har vi ju alla mojligheter att gora det vi missade pa vagen upp! :)


Tankte att jag skulle beratta lite om jeepsafarin pa Fraser Island!



Eftersom man var tvungen att vara 21 for att kora bilen hade vi en guide som korde och han var nog den basta guiden i hela varlden. Stortskon!
Klockan 8,30 lamnade vi Hervey bay och tog farjan over till Fraser dar vart aventyr i jeepen borjade!
Ollie var guide korde inte dirket forsiktigt utan vi iprincip flog runt i bilen! Tur att det var sa trangt sa man hade sotdampare!
Trangt och mysigt i bilen


Vi akte runt till massa olika sotvattenssjoar dar vi fick bada och bara ha det riktigt gott! Pa eftermiddagen akte vi till vart camp dar vi skulle tillbringa vara tva natter i talt! (Talt ar battre an inget!!)
Vi gjorde lite mat tillsammans, drack och hade det valdigt trevligt! Vi var ca 30 stycken i campet och pa senkvallen gick vi alla till stranden och kollade pa en grym stjarnhimmel! Riktigt riktigt fint!

Fraser Island ar sjukt fint, MEN en riktig spindelo! Sag utan att overdriva minst 30 spindlar som var som en knytnave. VIDRIGA! fagelsprindlar och allt vad det nu hette! men inga ormar som tur var, rackte gott och val med alla spindlar som ocksa ville overnatta i taltet!
Men det gick hur som helst att somna, efter en grundlig undersokning med ficklapmpor osv!

Detta var alltsa vart fina super sakra boende ...




Nasta morgon var det dags for att aka pa stranden, bestiga sanddynor samt sol och bad! Att bestiga den dar sanddynan var latt for vissa, varre for andra! Hahah nillon valde denna metod att ta sig upp!


Aven denna dag var valdigt lyckad full av sol och bad och pa kvallen hade vi lite grillfest, larde kanna massa roligt folk och precis innan vi skulle sova var det en tjej som spelade harpa som vi gick lyssna pa! Imponerande! Men vem tar med sig en harpa pa backpacker resa??

Aven denna natt overlevde vi men pa morgonen nar jag vaknade kom jag pa att jag hade glomt min favvotroja utanfor taltet och den hade dingosarna tagit hand om!!!!!! Bara trasor kvar!

Sista dagen var det lite vandring i schemat, ca 5,5 km gick vi i varmen, helt sjukt varmt! Men vandringen ledde till en sjo dar vi fick bada sa det var vart det! :) Efter detta var det dags att atervanda till Hervery bay och vart alskade hostel!
Blev dusch och sedan akte vi och handlade mat pa coles!

Nar nillon ska handla:
For det forsta glommer han i 9 fall av 10 alltid planboken sa han maste alltid springa tillbaka till bilen och hamta den. Nar vi andra nastan ar klara med vara inkop och ska betala ser man nillon komma med en tom korg och tom blick. Da har inte han borjat plocka i sina varor annu utan bara gatt runt och kollat. Da kanske vi har varit i affaren i 15 minuter...handla och diska ar inte hans starkaste egenskaper, finns inget system over huvud taget! Haha men han ar ju kille sa det ar ok!

Vid 10 tiden nasta morgon lamnde max och christoffer oss och vi akte nagra timmar dar efter, och denna gangen gick bilen mot 1770 ! Kom fran pa kvallen och somnade ganksa tidigt! Dagen darpa var det dags for surfing...
Killarna ville kora den harda vagen och hyra sjalva utan nagon lektion sa fick bli sa! Men kaaanske hade varit bra med en och annan intruktion for oss alla men kul var det!
Dock sjuuukt mycket kampa for ingenting! kampa i 15 min sta i 4 sek typ, sa mitt talamod holl inte lange men nillon gav sig inte och fick mig ut i vattnet igen! kallsup efter kallsup (min pappa har lart mig att man ska halla for nasan nar man ar under vatten darfor blir det lite komplicerat ibland nar man inte har nagra hander lediga.)
Men jag stod upp nagra ganger i alla fall! Nillon var en duktig larare!



Nar surfingen var avklarad duschade vi och borjade aka mot Airlie Beach!
Dock fick vi stanna pa vagen eftersom motorlampan borjade lysa i bilen, sa vi fick stanna och ringa efter en kille som kom ut till oss pa plats och kollade vad felet var. Men tyvarr kunde inte han hitta felet och tyckte vi skulle leta upp en mekaniker istallet, men det var tidigast mandag eftersom dom har helgstangt. Men bilen funkar ju men bast att kolla upp vad det ar for fel anda sa det far vi ta tag i nar vi kommer tillbaka fran whitsundays!

Finns massa bilder fran fraser pa min facebook sa det ar bara att kika!  Sok pa amanda malin matilda svensson eller min mail adress [email protected] !
















Ollie, var guide



For ovrigt mar vi alla bra och ar sams for det mesta! Inte manga dagar kvar tillsammans nu, har snart spenderat 7 veckor ihop alla 5, och shit vad fort det har gatt!
Sen fortsatter jag och nillon pa egen hand vilket saker kommer kannas lite konstigt, dock ar det bara 2 viljor att hantera men tomt kommer det bli!
Nu haller vi tummarna for att whitsundays ar sa bra som alla sager!

Ha det bra allihop! Hors snart igen!

Puss & kram



Fraiser Island på G

Hallå! 

Nu har bilen parkerats i Hervey bay och har precis bokat ett 3-dagars tur till Fraser Island, jeepsafari! Jag killarna plus två killar vi lärde känna i Sydney, Max och Christoffer! Tyckte det behövdes lite fler killar i gruppen liksom... 
Haha ne dom är gör snälla så det kommer nog bli grymt förhoppningsvis!

Så imorgon bär det av mot Fraser Island (väldens största sandö) 
I priset ingick även två hostelnätter på Next Backpackers här i Hervey Bay så nu mina vänner har vi dusch, toalett, säng och massa "lyxigheter" helt underbart! 
Var ju inte så längesedan jag och nillon hade allt detta men det känns som en evighet sen sist man fick sova ENSAM i en säng utan att behöva trängas med fyra andra i en trång varm bil! Så inatt ska vi sova som kungar allihop! 


Puss & Kram




Sammanfattning av två händelserika veckor

Hej på er!
Nu var det väldigt längesedan det blev något uppdaterat här men vi har haft fullt upp och ja, det har hänt en del sen sist!

Sist jag skrev var vi påväg till Byron Bay och tillslut kom vi också fram!
Byron bay var en liten men mysig stad där det kryllade av backpackers.
I Byron Bay var även Malin (min arbetskompis) och hennes pojkvän Sebastian som vi hängde en del med, vilket var jätte roligt!

I Byron fortsatte det att regna och efter 3 dagar fick jag nog och gick till Peterpan (ett researragörs företag) och bokade en resa till Alice Springs! Alice springs ligger mitt i Australien och där kan man b la åka och kolla på Ayers rock, en gigantisk stor röd sten som ingen vet hur den har kommit dit.
Dagen efter detta tog i alla fall jag och nillon vårt pick och pack och flydde bilen, byron bay och regnet. Bussen hämtade upp oss och körde oss till Brisbanes flygplats. Där skulle vi spendera 12 timmar innan planet skulle gå, jippi.
Men tro det eller ej så klarade vi oss igenom natten på flygplatsen och vi hann med planet även denna gång.
Var jätte lite folk med på planet så vi fick var sitt säte vilket var underbart för oss båda! Inte varje gång man kan ligga raklång i ett säte på ett flygplan!



Framme i Alice Springs
Både jag och nillon fick en chock när vi gick av planet och kände den extrema hettan, jag blev lycklig i hjärtat och nillon blev lite oroad. Hans hud började nämligen koka direkt. Men hellre 40 grader sol och klarblå himmel än ett kallt och regnigt liv i en bil.
Sen var det ju det där med bagaget, eftersom vi var typ 30 pers på planet var det ju inte många väskor som kom på bandet, men trots det lyckades nillons väska försvinna. Skräll! Varför blir man inte förvånad?
Så det var bara att gå till första bästa service disk och förklara hur väskan såg ut. ” Det är en svart väska som man kan dra” / nillon
Inget namn eller något på väskan utan det han kunde säga var att den var svart och att han hade 2 böcker i den! Braaavo!

Men som plåster på såren fick han en tillfällig liten kasse med förnödenheter, Quantas (flygbolaget) egna grå shorts, grå t-shirt, tandborste och tandkräm! Precis det man behöver när man ska vandra i berg och vildmark i 3 dagar…
Hade det varit min väska som var försvunnen hade jag fått fullkomlig panik men ni alla vet ju hur nillon är, ”det är lugnt”. Han hade ju trots allt sina nya tofflor på sig så skor behövde han ju inte oroa sig för.

Dom lovade i alla fall att göra sitt yttersta för att hitta väskan innan vi skulle ge oss iväg på touren.

Efter denna persen hoppade vi i alla fall på vår buss som tog oss till Heaven Hostel! Efter dagarna i bilen anlände vi nu till paradiset!
Hostelet var jätte fräscht, hade pool, det fanns toa och dusch på rummet, vi hade SÄNGAR, det fanns tvrum, dvd, datorer, stort kök, kylskåp ja allt man kan tänka sig! Allt utom nillons väska.

När vi checkat in och bekantat oss med våra rumskompisar, som var, håll i hatten, 6 killar! Det räcker ju inte med att bo med 4 stycken i 5 veckor och resa med en i 4,5 månad. Nej nej fler killar…
I alla fall så gick vi och handlade lite mat och kakor på Coles!


Andra dagen i Alice springs:
Tillbringade vi vid poolen och pressade hela dagen! Gick inte göra så mycket annat eftersom det var närmare 40 grader på dagen!
På eftermiddagen kom dom med nillon’s väska, tacka gud för det!

Sen packade vi vår lilla ryggsäck inför 3 dagars utflykten som skulle påbörjas tidigt dagen där på!

 

Dag 1: Kings Canyon
Bussen hämtade upp oss klockan 6:00 på hostelet, nillon älskade att gå upp så tidigt…
Efter det väntade ca 6 timmars bussresa ut i vildmarken, men givetvis stannade vi på några stället och pausade lite.
Ett av stoppen var på en kamelfarm mitt ute i ingenstans, så där tog jag tillfället att rida kamel för första gången och det var en upplevelse! Nillon var lite för ”ekonomisk” så han sparade sina 30 kr och kollade på! ;)
På farmen fanns det även kängurus som vi fick mata, utflyckten började väldigt bra! J

Väl framme vid Kings Canyon (motsvarar Grand Canyon sa Tom vår guide) var det bara att börja traska! Var 45 grader som varmast och gå är det jobbigt att gå i berg! Men man fick se och uppleva så mycket så det var helt klart värt det! Vi gick i ca 4 timmar och efter det var man helt slut. Då var det rätt skönt när vi åkte till ett ställe som hade en stor pool som man kunde svalka sig i! Efter det lagade vi mat (köttfärsås och spagetti) HUR GOTT SOM HELST! Och sen var det då dags att sova…
Det där med att sova under bar himmel pang på marken är väl inte riktigt amanda svenssons grej…
Fy fasen vad rädd jag var… vi hade en fjuttig madrass och en sovsäck som skydd för alla förbaskade djur.
Ni vet nog alla om min spindel, orm och kryp fobi men för dom som inte vet är den fobin inte av denna jord. Under natten vaknade jag ett antal gånger av att jag antagligen drömde att det var en spindel på mig, så jag rusar upp med hjärtat i halsgropen, och i farten börjar jag fundera på om jag bara drömde att det var en spindel eller om det faktiskt var en spindel där???
Detta händer hemma också men då kan jag bara hämta pappa, men nu fanns ju inte pappsen där och nillon är lika rädd som mig så han var inte mycket till hjälp.
Men det var bara att lägga sig ner igen, och försöka somna vilket jag gjorde några timmar.

 

 

Dag 2 – Ayers rock
När jag vaknar på morgonen, ganska långt innan vi skulle ha gått upp men jag bestämde mig för att nu fick det vara färdigsovit.
Av någon anlednig kollar jag på mina händer och ser att båda är blodiga…
Efter en natt i vildmarken är inte första tanken att man har blödit näsblod utan då tänker man att man förmodligen har brottats med dingos eller blivit biten av en livsfarlig orm… Kollade mig i backspegeln på bilen och hade blod på hela kinden och jag såg ut att ha tampats med både det ena och det andra… Läskigt, men det var bara lite näsblod.

Vid 6.30 vaknade tom och sa åt alla att gå upp, jag försökte mig på att väcka nillon ca 4 gånger men gav tillslut upp så Tom fick väcka honom istället. Då gick han minsann upp.

Denna dagen var det dags för Ayers Rock, det jag längtat efter!
Dock fick vi inte gå ända upp på stenen eftersom det var för varmt i januari och februari, så det var en stor besvikelse. Men det var bara att se glad ut och gå runt stenen istället! Men jag och nillon var  busiga och klättrade lite på den ändå.
Ayers rock var grymt fascinerande, Tom berättade att den var 348m hög, vilket är ganska högt för att vara en sten, men att det sjuka var att den fortsätter 2,1 km under markytan. Stenen är dessutom över 600 miljoner år gammal så det var rätt coolt!

Det tog ca 2 timmar att gå runt stenen och efter detta åkte vi till ett kulturcentra om aborginerna! Fräna snubbar!
Efter detta åkte vi till en utkiksplats några km från Ayers rock och kollade på solnedgången över stenen, jätte fint!


Sedan anlände vi till vårt camp där det tydligen hade varit 2 ormar precis innan vi kom, känns ju jätte tryggt att veta när man ska ligga på marken…
Innan vi skulle ge oss själva till ormarna var det lite grillfest, år kängurukött, kamelkorv och biff. Kändes väldigt konstigt att äta kamel och känguru när jag dagen innan gosade med dom, men man måste testa!
Det var inget fel på det men höll mig till biffen!

Eftersom jag hade en sån otrevlig natt på marken dagen innan valde jag att sova på matbordet (lite skydd mot ormarna) och jag sov faktiskt bra!


Dag 3 – Kata tjuta
Tom väckte oss 04:00 för att vi skulle kolla på soluppgången, behöver jag nämna nillons tillstånd? Det finns inte i hans värld att gå upp kl 4 så han var halvt medvetslös men han följde med!

Sista platsen att besöka på touren var Kata tjuta som är en gigantisk klippsamling. Där vandrade vi i 3 timmar och det var riktigt häftigt, men man började bli lite trött på att gå och gå och gå men vi genomförde det och sen var det 5 timmars bilfärd hemmåt till hostelet i Alice Springs!

Nöjda och glada hoppade vi av bussen och checkade in på hostelet igen! Nu skulle vi bara ta det lugnt och inte göra någonting i 4 dagar, helt underbart!
Dagarna spenderade vi vid poolen, solade och badade! På kvällarna lagade vi mat, spelade kort, satt vid datorn eller kollade på film! Det bästa av allt var nog att ha nära till dusch och toa, och att ha en egen skön säng! Så vi njöt av varenda minut sista dagarna innan vi skulle tillbaka till bilen!



Brisbane
Vi landande i brisbane vid 15 tiden i söndags (5/2) och där hämtade Philip Gustav och Mattias upp oss med bilen på flygplatsen!
Efter det åkte vi till ett ställe i brisbane som killarna hade hittat som hette South Banks! Brisbane är en helt vanlig storstad men denna delen gjorde allt!! Hur fint som helst! Dom har byggt en strand mitt i centrum med en jätte stor pool, och runt om ligger en fin park med massa grillar och annat mys.
Där stannade vi 2 nätter och sista kvällen innan vi gav oss av lyxade vi till det med grillkväll! Jätte mysigt och bättre än nudlar!





Noosa & Australian zoo
Dagen där på var det dags att ge sig ut på vägen igen, och nu var målet noosa! Men eftersom Australian zoo låg innan stannade vi till där först!
När vi kom fram dit stängde zoot, så vi bestämde oss för att ta en heldag där nästa dag. Men bredvid zoo’t låg ett sjukhus för skadade djur som man fick gå in i, så där såg vi våra första koalor som var på rehab! Sååå fina!

Vi kunde inte stå på parkeringen under natten så vi åkte lite längre bort och ställde oss där över natten!

Australian zoo
Liiite skillnad mot borås djurpark! :P Höll i en koala , klappade kängurus, såg tigrar, krockodiler, elefanter, zebror, gifraffer m.m.m!
Att hålla i en koala var det mysigaste jag gjort typ, så underbara små varelser!
Var på zoot hela dagen och hade en jätte bra dag! Det började regna precis när vi skulle gå ut så vi tajmade det perfekt!
Efter vistelsen på zoo’t åkte vi till Noosa! En jätte mysig liten stad med fina stränder!
Vi ställde oss precis vid en strand med dusch och toalett!

 


Idag
Sådär, nu har jag skrivit ner nästan 2 veckor i ett inlägg! Vet inte om ni fortfarande läser men nu ska jag försöka uppdatera lite oftare så det slipper bli såhär lång inlägg!

Vi är i alla fall fortfarande i Noosa! Igår gick vi genom nationalparken till Alexandria Bay, noosas finaste strand och den var grym! Efter det gick vi till ”hells gate” som var en utkiksplats där vi fick se vilda delfiner!!!!
Massa djur på bara någon dag, kan inte bli bättre!
Imorgon ska vi lämna noosa och åka vidare till Fraiser Island och vad vi hittar på där får vi se! Blir antagligen lite segling och jeepsafari :) 

För övrigt mår vi bra! Vädret är toppen och bilden går som den ska!



Har lagt in massa bilder från resan till Alice Springs och från senaste dagarna här på min facebook, så kolla där om ni vill se fler bilder!


Kram på er!


RSS 2.0