Dag 2- Alcatraz

Idag vaknade vi till ett kallt och regnigt San Francisco! Innehållet i våra väskor är INTE anpassat för regn men det löste sig ganska bra ändå! Vi trodde att vi endast hade bokat Alcatraz denna dag men tydligen var det en halvdags guidad citytour med i paketet också så idag har vi sett hela SF! Bussen tog oss först till golden Gate bron, så nu har vi gått över och åkt buss över, bara cykel kvar så kan vi sätta en bock på den där bron! 
Sedan åkte vi runt i de olika stadsdelarna och upp till Twin Peaks där vi såg hela stan, riktigt fin utsikt! 

Efter detta väntade Alcatraz! Fängelseön utanför San Francisco där många busar har suttit! 
Vi fick höra så många spännande historier om hur fångar under flera år planerat att rymma, men att ingen någonsin lyckats komma i land levande... eller? Några försvann och återfanns aldrig mer igen så antingen drunknade dom, blev uppätna av hajar eller så lyckades dom faktiskt ta sig i land. Det är bara dom som vet!

Vi fick gå igenom hela fängelset, se cellerna dom levde i, matsalen där dom åt och duschrummet där de fick tvätta sig! Vi fick även träffa och skaka hand med William G.Baker, en 80 årig man som vart en av fångarna på Alcatraz och är enligt han själv den ende fången som fortfarande lever! Han frågade oss om vi var vikingar, och vi svarade såklart: of course we are!! 


Starstruked Girls!  :D 

Fängelsecellerna 


Vår guide! 

Riktigt spännande dag och på färjan hem lyste solen på oss! Nu väntar jag ivrigt på min sandygirl som nyss har landat! ♡♡♡


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0