Äventyret börjar bra..

Vi trodde att vi hade uppfyllt vår kvot för resten av livet gällande väntetider på flygplatser efter dilemmat i Nya Zeeland då vi tvingades bo på flygplatsen i 6 dygn.. men oturen förföljer oss!
I Amsterdam var det först 2,5 timmars väntan innan vi fick gå på det största planet vi någonsin sett så det tog nästan 1.5 timma för alla att gå ombord och bli klara.
När alla sitter redo för start säger kapten att "vi vill be ALLA passagerare att utrymma planet, det har blivit ett bränsleläckage i högra vingen" Alltså dom måste sköjja var vår första tanke! Sen när vi förstod att dom mena allvar var det mer -skjut-oss-här-och-nu känslan som hägrade.
Alla 350-400 passagerare fick snällt ta med sig allt bagage och gå ur planet och sätta sig i väntrummet. Skrikande barn, arga trötta hungriga irriterande människor överallt! Dessutom var det stengolv och kakel där alla fick vistas vi frös nästan ihjäl.
Först skulle det ta ca 20 min sa dom men 20 minuter blev 7 timmar.. tjohoo! Meeen vi får inte glömma att vi fick en påse med kakor och apelsinjuice som plåster på såren, gulle dom!

Vårt plan i Nairobi som skulle flyga oss till kilimanjaro missade vi ju med hästlängder så vi har blivit ombokade på ett nytt flyg imrogon bitti. Så nu är vi på ett hotell i Nairobi för att sova några timmar.

Så de som alla säkert nu undrar, Hur fasen mår nillon?!
För det första missade han att ta hepatit B sprutan så han ligger redan risigt till! Dessutom blev av någon anledning ingen Bamses 50 + solskydd eller myggspray nerpsckat så det kunde sett ljusare ut för våran stackars nillon!
Men just nu för tillfället mår han nog ganska bra trots omständigheterna. Jag tog på mig mamma rollen och erbjöd min fönsterplats så han lyckades sova nästan hela flygresan från Amsterdam till Kenya vilket är helt otroligt med alla hans kramp och kryp i benen anfall! Hans ben hade somnat från ljumsken och ner till tårna så ett tag där trodde han att han hade blivit förlamad men känseln kom tillbaka var!

Han har ätit kakor, smörgås, och pizza samt x antal klunkar coca cola och en jäger shot så han är nöjd!

Nu hoppas vi att resan till Kilimanjaro imorogn går enligt tidtabellen och att oturen har lämnat oss! Men vi får väl ändå vara glada att dom upptäckte sladan på planet innan vi hunnit komma upp i luften!

Kram från två trötta och slitna i Nairobi!








Dags igen!

Ja nu ska vi fasktiskt ut på ett litet äventyr igen, men denna gången blir det bara 15 dagar.

Det är Afrika som står på tur och det är Tanzania och Kenya (Mombasa) som ska utforskas!! 
Vi kommer börja med 7 dagars safari i nationalparkerna, Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Crater och Tarangire och avsluta dessa intensiva dagar med 6 dagars sol och bad i Mombasa! 

På fredag kl 06,20 lyfter planet! Can't wait!  

Håll ett öga på bloggen så ska vi göra vårt bästa att uppdatera er...hur har jag inte riktigt kommit på än men det löser sig! ;) Får nog  vara glad om jag kan hitta lite elektricitet som kan ladda några procent på kameran där mitt ute i bushen!
 

 


 
Hakuna Matata!
 
 
 
 



 

RSS 2.0