Hej då Tanzania!

06-12-13
 
Klockan 04.00, "Nillon vakna!!!, hör du hur mycket det regnar eller?!?!? Taket ramlar snart in!!" 
Nillona svar:Seriöst mandy?! Väcker du mig klockan fyra för att berätta att det regnar? 
Jag: ......tänkte att du kanske ville se afrikanskt regn och sådär. ..
Nillon: Suck. .
 
Der regna nått så inni djävulen !!! Och regnet höll i sig nästan fram till kl 12. 
Vägarna blev ganska snabbt översvämmade och lerigt är bara förnamnet! 
Efter frukost kl 8 lämnade vi Highview för sista gången och åkte mot Lake Manyara National park!
Det var regnigt men skön luft så der gjorde inget. Men alla höll med om att vi har haft sån extrem tur med vädret denna vecka! 
 
Nationalparken var helt okej men vi såg inga nya djur men dock såg vi maaassa babianer! Urgulliga! 
 
 
Klockan 11 hämtade en shuttle bus som skulle köra oss flygplatsen! Så mycket bil som vi åkt denna vecka har jag nog aldrig gjort någonsin!
Vi sa hejdå och kramade om våra nufunna vänner i safaribilen och åkte därifrån. 
Nillon var dessutom så kissenödig att han trodde att hela härligheten skulle sprängas (för han hade hört om någon adelsman som hade råkat ut för det ) ;) 
Men 3.5 timma senare var vi på kilimanjaros flygplats och oj vad vi längtade efter en pool en strand och fast boende i en vecka!! 
Nu fick inget gå fel eller krångla för der hade vi varken ork eller energi till... det fick väl sådär. 
Efter nillons låånga toabesök skulle vi checka in bagage osv. I afrika kör man "hakuna matata style" inga bekymmer, ingen stress, ganska skön inställning iof..men när det kommer till flygtider och sånt är det mindre gött. 
Jag till en seg och lugn afrikans kvinna: ursäkta, vi skulle boardat för 40 minuter sedan, är det försenat eller vad har hänt? 
Hon: inga problem madam, vi låter er gå på när planet har kommit. 
Jag: ok, så det är försenat? När blir den nya avgången? 
Hon: sitt bara ner, vänta, inga problem! 
 
MEN JOO DET BLIR ETT STORT PROBLEM EFTERSOM VI HAR ETT FLYG I NAIROBI ATT PASSA OCH JAG MISSAR INTE ETT ENDA FLYG TILL!!....ville jag skrika men jag gav ifrån mig ett fakesmile och satte mig snällt  ner igen och väntade! 
2,5 timma senare fick vi bröja gå på planet och kom fram till nairobi ca 2 timmar innan flyget till mombasa skulle gå. På dessa två timmar skulle vi hämta vårt bagage, GÅ med allt pick o pack till inrikes flygplatsen checka in bagaget igen, hitta gaten osv ah men det fixar vi!!! Hejja hejja! 
Det tog stopp redan vid passkontrollen...
"Passport please" 
Vi lämnade fram våra pass och alla arton lappar man måste skriva i.. 
" ok, ni måste betala 50 dollar var för VISA, det ni redan har gäller bara i 3 dagar." 
(Men va i helvete tänkte vi båda, detta är inte sant) !! 
Jag hade 35 dollar kvar och nillon låg på minus 50 dollar typ. (Han prioroterade öl framför att betala guiden dricks så han var luspank redan dag fyra eftersom det inte fanns bakomat i vildmarken.  Guiden var inte heller så nöjd bör väl tillläggas) 
 
Hur som helst nillon får springa iväg och leta efter en ATM och mig tog vakten som gisslan. Klockan gick och gick och det kändes som en evighet. 
Började stampa lite med foten, tittade på klockan varannan sekund men sen efter x antal minuter kom han med 100 dollar i handen! Tack gode gud för det. 
 
Men stackars nillon hade inte haft det lätt, för det första hittade han ingen ATM så fick gå till nån bank, men dom kunde bara växla till kenyanska shilling och ja herregud men det löste sig tillslut.  
Steg 2. Hitta inrikesflygplatsen! 
Inte helt lätt men när vi korsat några vägar och gator såg vi skylten! Äntligen!!! 
In snabbt som attan med bagaget i incheckningen och så sprang vi till vår gate! 
Vi skulle boarda om ca 30 min så vi firade att vi klarade detta med var sin coca cola! 
Vi gjorde oss beredda på att gå på planet när dom sekunden därpå säger i lugn och harmonisk afrikansk stil " damer och herrar, flyg PW 0272 till mombasa är försenat med 1.5 timma, tack för visad förståelse och tack för att ni flyger med oss" 
 
(((SKJUT-MIG-HÄR-OCH-NU))) ekade i huvudet på oss. 
Vi hade bokat en kille som skulle hämta oss vid flygplatsen kl 20.00 så nu var det ännu ett problem som uppstod, Hur får vi kontakt med honom? 
 
Jag började rota i alla papper och fick tillslut fram nått nummer till hotellet så flyg personalen hjälpte mig att ringa! 
 
Kl 23.00 kom vi fram till vårt hotell och det såg megafint ut. Dom hade gjort iordning mat åt oss och välkomstdrink! 
Efter maten slocknade vi rätt fort trots den stenhårda kingsize sängen! 
 
Puss! 

Ngorongoro crater

05-12-13
 
Jag vaknade mitt i natten av att vi hade  en hel flock zebror under vårt tält/hus som väsnades som bare den! Jag väckte såklart nillon och sa "  Nillon vakna, vi har zebror under oss, lyssna" han var inte riktigt lika lyrisk utan muttrade lite och somnade om:P
Denna gången var det ju faktiskt på ritkigt och ingen dröm. 
Sen när jag sen någon timma senare öppnade dragkedjan till tältet så var det en giraff precis utanför vår veranda! Och det var jag ju också tvungen att meddela nillon så för typ 6e gången denna resa väckte jag honom för något jag tyckte var as coolt som jag inte ville att han skulle missa.. men även giraffen var helt ointressant och han somnade om. ;) 
HUR OFTA har man en giraff som stirrar på en typ 3 meter ifrån dörren? Och hur ofta har man en flock zebror under och runt huset? Inte varje dag! 
 
Den blev rädd när jag sprang in och hämtade kameran men fick en bild på när han hälsade på hos grannen istället! 
 
 
 
Vi lämnade ngorongoro wild camp vid 07.00 och körde raka väger ner i Ngorongoro Kratern. Såhär såg det ut vid utkilsplatsen! 
 
 
 
Idag har vi fått se 2 noshörningar men på långt avstånd dock såg vi bra i kikare och där med blev jakten på The big 5 fullbordad! 
Det grymmaste med denna dagen var att vi äntligen fick se lite action på savannen! 7 lejon anföll en hjord på ca 70 bufflar. Lejonen vann! Våra djurhjärtan brann (speciellt nillons) men han hade "The circle of life" tänket aktiverat så de var skräckblandad förtjusning. Förbannat cool att få se något sånt i verkligheten! Smarta djur dom där lejonen!!!
 
På vägen tillbaka till highview hotell hälsade vi på på ett barnhem! Extremt givande besök och alla barn var så söta att vi smälte som smör.  Man ville bara ta med alla små gosisar hem! 
Vi hade köpt med massa mat oljor och råvaror till dom! Har bilder på detta men även dom på mim kamera så det kommer det med! :) 
Dessa barn hade det nog väldigt bra jämfört med hur många andra barn har det på barnhem. Här fanns det sängar till alla, lekrum, tvättmaskiner, kök, toalett, dusch, och djur som kossorna och höns. 
Ne det var givande att få se detta och få lite perspektiv på saker och ting! Det var en kille som hade med sig några påsar ballonger och ni skulle sett den glädjen!! Alla barn sken upp som solar och det var ballonger överallt. Ett sånt där glädje-moment som man aldrig kommer glömma! Tänk att några ballonger kan medföra sån glädje!
 
Nu är vi tillbaka på Highview hotell och har precis ätit 4 rätters middag! Imorgon åker vi på vårt sista safari till Lake Manyara och sedan går flyget mot Mombasa kl 17.00. 
 
Ska bli skönt med lite avkoppling efter alla dessa sjukt intensiva dagar! :) 
 
 
 Kraaam!

Serengeti och Ngorongoro

04-12-12 
 
Vi packade ihop vårt pick och pack och lämnade Ikoma wild camp! Ganska skönt tyckte vi eftersom ödlor mygg och andra vidriga djur hägrade. Nillons lakan är blodiga av allt kliande så han ser lite bedrövad ut på morogkvisten stackarn! Men nu har vi fått myggstift av viktor som åker med i vår lilla bil:D 
Har glömt berätta om dom! 
Vi är sju personer plus Madil, vår supersköna guide! 
Lasse & karin som är i 60 års åldern , sen är det Therese Viktor och Daniel som är i 25-30 års åldern. 5 jätte trevliga och snälla så det är en bra mix! 
 
 
 
Vi åkte vidare och kollade på ännu några flodhästar, kan inte få nog av dom! 
 
 
 
Vi stannade och åt lunch vid en rastplats som vanligt och sen körde vi mot Ngorongoro wild camp! 
 
Vi hade ingen aning om vad det var för boende men vi trodde att det skulle bli nått i klass med det förra, dvs en stråhydda! Meeen vi hade fel och det var som nillon så fint beskrev det " det  här är fucking paradise" !!!
Glömde ta bilder inne i "tältet" med mobilen men det kommer! 
 
Tänk er 60-70 kvadratmeter stort tält fast med trägolv och kaklad toalett med dusch handfat m.m El och ja dom hade allt! Till och med Ikea lampor och vissa möbler så vi kände oss hemma! 
 
 
 
På kvällen åt vi middag med våra vänner och sen gick vi och la oss i våra kingsize beds! ★★★★★
 
 
 
 

Första dagen i Serengeti

03-12-13
 
Idag behövde vi inte åka så långt för att komma fram till nationalparken eftersom vi bodde i den! 
 
Idag var det Game drive i serengeti och hjälp vad kul och spännande det var! Vi började vid " The hippo pool" där vi såg massssa flodhästar! Är svårt att tro att dom där tjockisarna som bara ligger i vattnet och slöar kan vara ett av världens farligaste djur. Tydligen kan dom klyva oss människor på hälften om dom har lust så man ska nog inte underskatta dom! 
Flodhästarna delade även "pool" med krokodiler men dom höll sig på var sin sida! 
 
 
Efter detta åkte vi vidare och fick syn på ett lejon som antagligen av så mätt att han hade lagt sig på rygg med tassen över ögonen i skuggan.  1 cm ifrån honom låg en buffel som var så gott som rensad. Gamarna satt i teädet över och bara väntade på att få smaska i sig resterna inte ens ett vrålhubgrigt lejon vill ha.  
Har bilden på min kamera men läger upp en bild på ett annat lejon som låg ungefär 3 meter ifrån bilen! 
 
Fick även se två lejon para sig... och ja vi fick det på bild! ;) 
 
Nästa stopp blev vid en vattenpöl där 100tals zebror höll till för att släcka törsten. Det sjuka var att vi såg att der började bli ringar på vattnet lite här och där vilket enligt vår guide betydde krokodiler! Dom jäklarna försökte men zebrorna klarade sig som tur var! ...denna gången i alla fall! 
 
Det blev en fantastisk dag med mängder av djur! Såg en leopard som siktade in sig på en antilop men han orkade inte utan gick och la sig igen! För att rresan ska bli komplett vill nillon se action, typ att en leopard fäller något djur.. men de är jätte sällan man får se sa Madil ( guiden) men vi har ju några dagar kvar så inte helt omöjligt! :) 
 
Förövrigt mår vi bra, maten är helt okej men inte mer än så. Nillon har hittat en ny favvo öl som heter Kilimanjaro! Han är lilsom jag sönder biten av mygg men sånt får man la räkna med när man är ute i vildnarken! 
KRAM 

Serengeti National park

 02-12-13
 
Vilken dag!!! Åkte från hotellet vid 0830 och åkte vi mot Serengeti via Ngorongoro kratern! Vi åkte i 7 timmar men det kändes som 2 eftersom vi såg så mycket längst vägen! Serengeti är Tanzanias största nationalpark och där såg vi massa djur idag! Lejon, geoparder, leoparder, en hyena på håll, flodhästar, och så djuren som så konstigt nog har blivit vardag att se som elefanter, zebror, giraffer, gaseller, bufflar osv!
Men kattdjuren är en klass för sig helt klart! Idag kom vi såå nära både lejonflocken och leoparden som låg och sov på en gren uppe i ett träd!
 
 
 
Man får nypa sig i armen för att förstå att det är på riktigt! Man lever verkligen i en dröm och jag stortrivs!
På vägen till wildcampet stannade vi till i en Massaiby där vi blev varmt välkomnade med danser och olika uppvisningar! Nillon fick ett spjut i handen och blev medbjuden att dansa deras dans, hahaa har aldrig sett honom så obekväm någonsin typ! Vi blev visade runt i deras små hyddor och så fick vi se hur "skolan" för barnen mellan 1-7 år såg ut!
En liten hydda med en blackboard och lite wellpapp att sitta på, men oj vad stolta dom var över deras lilla skola! Vi kom fram till wildcampet kl 18 och där blev vi väl bemötta av människorna som jobbade där!
 
 
Vårt boende dom kommande 2 nätterna är en stråhydda!! Men vår guide fixade ändå de finaste för dom andra grupperna fick bo i tält liknande hus! Att sova gick inte helt smärtfritt då vår lilla hydda invarderades av mygg och ödlor.
Blev kanske inte bättre av att jag mitt i natten drar och skriker på nillon att "DET ÄR NÅGOT STORT PÅ GOLVET VID MIN SÄNG, TYP PILBÅGSDJUR..JAG KÄNDE DET!!! KÄNN!!!! " Nillon som inte känner till mina sjuka fobidrömmar om att ha djur, typ ormar och spindlar i sängen blev fullkomligt livrädd och flyger in mot mitten av sängen och gömmer sig under täcket.
Jag i min tur fattar ju att det inte var något stort pilbågsliknands djur skrattar, vänder på mig och somnar om. Nillon där emot ligger vaken i två timmar och skakar av rädsla för att nått stort ska hoppa upp i sängen. Jag minns ju lite av detta men nillon har återberättat det mesta!
 
Måste försöka få stopp på sånna här drömmar!!! I vanliga fall brukar det alltid sluta med att mamma eller pappa får gå upp mitt i natten, tända och rota igenom hela sängen eftersom jag är stensäker på att det låg en typ orm vid kudden. ;D Imorogn blir det ännu en dag i Serengeti parken och ett besök vid " The hippo pool" !
Kramar från pilbågsmonstren!
 

Safari dag 1, Tarangire National park

Idag hämtade safaribilen upp oss och 5 andra svenskar kl 08.30 vid hotellet. Tarangire National park stod på schemat!
Avstånden är väldigt långa så det blir mycket transportsträckor men sånt får man väl räkna med! Men 2.5 timma senare var vi i alla fall där och det dröjde inte länge förens vi fick se dom första djuren! Tarangire kallas för "lilla serengeti" så vi hade inte jätte höga förväntningar på vad vi skulle få se, men vi hade sån extrem tur!
Att se kattdjur är jätte ovanligt men vi lyckades se 3 lejon och 5 jeparder varav 3 ungar!!!! Dock på långt avstånd men med kilare såg man perfekt! Andra djur vi såg på väldigt nära håll var zebror, giraffer, elefanter, vårtsvin, bufflar, antiloper, m.m! En elefant gick så nära bilen att det nästan blev obehagligt! Alla höll andan och var helt knäpptysta! Ritkigt häftigt!
Man får aldrig gå ur bilarna (förutom på rastplatserna) pga av säkerheten men man kan både öppna fönstren och taket på bilen så man ser jätte bra!
Vid lunch stannade vi för att äta och alla var såå hungriga efter alla intryck! Vi satte oss vid ett bord under ett träd och jag hann inte mer än att öppna min lunchbox innan jag blev bestulen på min mat...AV EN APA!!!!!!!!
 
 
Dom är så sjukt smarta och medvetna om att vid ett-tiden kommer alla turister och ska äta. Så denna apan satt och lurade i trädet och när jag öppnat min matlåda slängde han sig ner och raffade åt sig det första han såg. Jag blev så chockad för allt gick så jäkla fort men hoppas det smakade då apan, jag var ju inte alls hungrig så... ;)
Vi kom tillbaka till hotellet vid 18 tiden och då var man heeelt slut! Kl 19 öppna restaurangen och denna dag var det 4 rätters på menyn så vi åt oss mätta! Maten förövrigt är ingen höjdare men det går!
 
Imorgon ska vi åka upp mot bergen mot Serengeti och Ngorongoro crater och bo 2 nätter på Icoma wildcamp! Det blir nog spännande! Men vägen dit är lång, 35 mil på dålig väg... rumporna kommer inte existera imorogn kväll!
Ps. Det tar jätte lång tid att ladda upp bilder men ska föröska få upp någon i alla fall! internetet här är inte det snabbaste!
Kramar från Highview hotell!
 
 
 

Äntligen framme!

01-12-13
Hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle ta nästan 1.5 dygn att komma fram till hotellet i Tanzania men med förseningar och transporter så tog det sin tid! Det jobbigaste av allt var minibuss resan från flygplatsen till vårt hotell som är en sträcka på 200 km. Det är väl inget tänkte vi, men på afrikanska vägar, dvs grus/ sten / asvalt så tog det nästan 4 timmar i den stekheta värmen. Men det var lätt värt det när vi kom fram till detta helt fantastiska hotell! Ligger högst upp på ett berg med pool och superfin miljö! Dessutom fick vi se 2 giraffer och en stor babianflock på vägen så nu i efterhand glömmer man av det jobbiga! :) Resten av dagen spenderades vid poolen och vid middagen somnade nästan nillon vid bordet och jag var inte långt där efter så vi somnade vid 20.30...vilket behövdes!
 
 
 
 
 

RSS 2.0