Lite sjukt , på olika sätt

Halllå där hemma! Ni undrar kanske vad vi håller på med och varför de inte skrivs något men det har inte vart tillfälle förens nu!

Sista dagarna i Boracay skulle vi ju ha kul var de ju tänkt...öhoppninen blev jätte lyckad!
Var ute en hel dag och åkte båt med 20 kineser såklart!
Hoppade av på lite öar, bland annat "Puka Beach" som var en av dom finaste stränderna jag någonsin sett!
Fick även grillbuffe med kyckling, fisk, kött, grönsaker, frukt och hur mycket dricka man ville! Där trivdes vi!

                                                




                                             

                              




På kvällen började jag känna mig lite febrig och illamående igen så jag gick och la mig tidigt!
Dock mådde jag inte bättre på morgonen utan värre och så var det dom sista fyra dagarna i boracay!
Fick varken behålla vätska eller mat så de var hopplöst! Har aldrig mått så dåligt så jag hoppas de inte kommer tillbaka nu!

Hur som helst, i onsdags skulle vi ju ta flyget från boracay till cebu och därefter ta färjan över till Bohol... Detta hade jag ångest för att genomföra eftersom jag mådde som jag gjorde, men de var bara att bita ihop som Nillon är väldigt bra på att säga! (förövrigt var han ett fantastiskt stöd när jag låg där och knappt kunde lyfta huvudet från kudden. Typ tog kort på mig, skattade åt mig och sa hur förskräcklig jag såg ut, bestämde tv kanal, och läskade mig med sin goda mat! En dag tog han upp en kycklingbit och sa "den här skulle du allt gärna vilja ha va?? Och så stoppade han in den i munnen och flinade. Men värst är ändå att höra "bit ihop det har jag alltid fått lära mig" och sedan höra " jag börjat få hosta, det här är INTE bra" .....

Räkna till tio!

Så vart var jag, jo de var bara att packa ihop sina grejer och sätta sig på tricykeln och åka till båten som skulle ta oss till flygplatsen! När vi kom dit och skulle checka in, vad tror ni att det står då?
Jo, CANCELLED !
Förvånade? Nej...

Men som tur är man i ett land som är väldigt måna om sina turister och väldigt hjälpsamma så dom fixade skjuts till en flygplats som låg två timmar där ifrån och där skulle vi ta ett annat flyg så de löste ju sig som tur var!
Vi var ju inte dom enda som råkat ut för detta utan var ca 10 pers till varav två filippinska damer i 50-60 års åldern som började prata hej vilt med oss. Dom blev helt till sig när vi sa att vi skulle till Bohol! Dom bodde nämligen där så dom berättade allt och erbjöd oss hjälp att hitta boende och transport hit och dit, bestämda var dom också så de var bar att hänga på ;)

Väl framme i cebu hade dom redan en bil som väntade på dom som skulle ta dem till färjan och den fick vi följa med i, så himla gulligt! Efter det va det färja i två timmar och redan där började dom ringa efter hotel m.m men var tydligen fullt! Så den ena damen sa att ni får bo hos mig, ja bo hos mig, nu bor ni hos mig" ehm.....
Klockan var mycket de var mörkt, jag var helt slut och orkade inte leta så vi följde med henne hem.
Vet mamma, man ska inte följa med främlingar hem och speciellt inte sova över men nu blev de så ;) haha

Hon sa att hon hade stort hus och mycket plats... Bara de att när i öppnade dörren sprang det runt 14 pers i huset plus en hund! " Detta är min familj" sa hon! De var barn, barnbarn, respektive till alla barn, mormödrar , fastrar morbröder och gud vet vad... Kaos!
ja det var bara att gilla läget!

Såå vart skulle vi sova? Huset hade tre rum och kök vi var 16 pers haha
Men självklart gav dom oss ett eget rum , de lyxigaste dom hade antar jag för de rummet hade ac, sa en miljon gånger att vi kunde sova på soffan men de var inte lönt att säga emot!

Småbarnen var högt och lågt och ville visa mig allt dom kunde, dom sjöng dansa och flätade mitt hår! Sen fick dom tag i min kamera, då blev jag lite nervös! Haha dom fick se en bild på Axel, min brors son och frågade om det var mitt barn:p
Nillon blev polare med killarna i familjen så dom satt och drack öl på kvällen där! 

                                            

                                      
 
                                  image description    image description   


                                                   


Helsjuk dag, men de gick ju bra trots allt!

Dagen där på körde dom oss till pangalo Island och där hittade vi ett boende! Men dom ville ses redan på kvällen igen, eller egentligen ville dom inte att vi skulle åka över huvudtaget, dom sa att vi kunde bo där, men de skulle bli vår död :P bo med alla dom hade jag aldrig klarat!

Jätte snällt av dom men dom har en förmåga att bli lite fööör mycket, trodde aldrig vi skulle "bli av" med dom haha!

Ajaa nu är vi i alla fall här, alona beach pangalo Island! Mysigt lugnt ställe! Vi mår bra!

                                                       Vårt lilla kryp in!

                                   


Ha det så bra!

Kraaam




 

 

 

 

 

 

 

 


Filippinare, kineser och vi!

Hallå!

Nu är jag frisk igen och det var nog matförgiftning! Träffade ju två par här på hotellet som var ifrån Lidköping och källby! (Varav en som hade gått i samma klass som pappa, världen är liten!) Hur som helst var en av dom sjuksköterska så hon hade koll!

Det händer inte jätte mycket här, vi solar badar äter och slappar, så det ska va!
Men det är så himla mycket filippinska och kinesiska turister här, bara kryllar av dom! Det är typ 1% västerlänningar känns det som, ser man eller hör en svensk blir man förvånad!
Det är jag Nillon och asiaterna på ön iprincip och dom verkar tycka att det är skit coolt med någon från Europa!

Igår morse när jag låg på stranden ( Nillon var kvar på rummet och hade sina vakna upp timmar) kom det först fram ett kinesiskt par som visade mig kameran och givetvis tolkade jag det som "kan du ta kort på oss" så jag sträckte mig mot kameran men då sa dom " no no picture with you" dom ville alltså ta kort med mig.... Oookej? Så först ett kort med killen och sen med tjejen. Knäppt tänkte jag och la mig ner igen.. Men efter bara några minuter kom det fram ett gäng filippinare till mig och frågade samma sak!!
Så det va bara att sätta sig upp och le med dom andra runt omkring mig.

Frågan nu är, varför vill man ta kort med en villt främmande människa man aldrig någonsin har pratat med? Kände mig som värsta kändisen, bara autograferna kvar haha! Detta hände även en gång i Australien, då var det tre kineser som ville ta kort med oss... Sicket folk!

Kommer fram så mycket märkligt folk, dom är inte direkt blyga här!
En dag kom det fram en filippinsk kille som började snacka tro med mig! Hur viktigt det var att man läste Bibeln osv.. Annars hamnar man i helvetet så måtte jag leva länge, nu vet jag ju vad som väntar mig haha! Men han bad för mig där mitt på stranden och han ville att jag också skulle be men jag sa att han nog var lite bättre på det än vad jag var så han nöjde sig med att jag blundade och lyssnade. Så jag kanske har en chans ändå? Haha!

En annan dag kom det fram en annan kille som började prata med mig, hans första fråga var " är du gift?" när jag sa nej sken han upp som en sol och började prata om allt mellan himmel och jord och den sista frågan var " kan jag få sova hos er inatt? Jag har inte råd att ta in på hotell, ska åka hem imorgon" hmmm panik i amandas huvud, vafan ska jag svara nu tänkte jag???? Eh um... Jag tror inte att det är någon bra ide, man får nog inte göra så... Men hoppas det löser sig hej då! "
Läskig kille!

Idag simmade de fram en gubbe i 75 års åldern när jag låg och flöt på min madrass mitt ute i vattnet och introducerade mig för sin 19 årige sonson....... Inte ens i havet massa meter ut får man va ifred? Nu får dom ge sig ;P blev lagom stelt när jag skulle börja snacka med den killen... Åh!

Detta är bara några exempel på knäppa situationer jag har hamnat i de senaste dagarna, och fler lär de väl bli...
Om någon kommer fram till Nillon är det för att dom undrar om han har eller vill köpa droger av olika slag haha har hänt både i Australien, Nya Zeeland och här i Filippinerna och det är inte bara en gång utan många gånger! Haha Han måste se ut som en riktig tuffing i sin XXL t-shirt solglasögon och keps........... fredliga lilla Nillon som räddar flugor och andra insekter från att drunkna i poolen.
Varför frågar dom inte om jag vill köpa nått eller om jag har något dom kan köpa;) ser väl uppenbarligen inte lika tuff ut.

Men men!
En månad här tror vi skulle bli för mycket så vi bokade idag ett flyg till en annan ö som heter Bohol!
Dit åker vi den 25 april och stannar där till vi ska hem:) spännande med lite nytt. Skulle tydligen finnas en hel del att se och göra där så bara hoppas på fint väder!

Imorgon ska vi på öhoppning, man åker runt till massa öar, snorklar och har det gött! Ska bli kul!
Sen sista dagarna ska vi nog roa oss med lite vattenaktiviteter som jetski, bananbåt osv :)



Ha det superduper bra!

Kram från oss!


Boracay

Tjaabba!

Här kommer en liten uppdatering från boracay igen!
Vädret är helt fantastiskt klarblå himmel och sol varenda dag så det kan vi inte klaga på! Nillon äter billiga hamburgare som aldrig förr, han började på flygplatsen med ca 2 om dagen och här i Filippinerna har han avancerat till ca 4 om dagen! (köp en få en på köpet)! Räknade på de och ca 44 hamburgare sen den 2 april, bra där inte alls enformigt! Så han kommer väl se ut som en hamburgare snart! Haha!
Men igår köpte han faktiskt sin första vattenflaska, har bara varit cola innan så hans kropp får väl chocken nu när det kommer in lite vatten! :p

Dock har jag åkt på matförgiftning så har bott inne på toaletten senaste två dagarna, inte speciellt kul! Men idag har jag i alla fall varit ute lite och fått i mig lite frukt så är på bättringsvägen! Kanske borde börja äta nillons hamburgare dom är ju garanterat säkra i alla fall! Killen som säljer dom skiner upp som en sol varje dag när Nillon kommer och han vet precis vad som ska va på!

Antar att man får räkna med att bli sjuk, är ju trots allt i Asien men tyckte jag kunde få slippa det nu när det blev sånt strul med fiji och allt!
Dessutom slutar vår toalett att fungera lite titt som tätt, dålig tajming säger jag bara!!

April månad började bra, 6 nätter på flygplansgolvet och två på toalettgolvet! (nästan komiskt)..

Men efter två dagar inne i vårt lilla badrum har jag upptäckt endel, tex vart myrorna kommer ifrån, har avslöjat tre hål dom har i golvet så där hällde jag i lite tvål! får se om de hjälpte...
Sen har även tre spindlar hållt mig sällskap inne på toaletten..( Jag och Nillon gjorde ju ett vad innan resan att jag skulle ha koll på viktiga papper om han tog hand om alla äckliga djur, det sprack väl sisådär första dagen i Sydney!! )
Så spindlarna inne på toan är kvar, får väl be killen som kommer och lagar vår toalett då och då att ta bort dom, förhoppningsvis finns det lite man i honom!!! tills dess får jag blunda när jag ska in där!
Ska bli skönt att komma hem och bara kunna skrika PAPPAAAAAA allt vad man har när en spindel är i närheten haha!

En annan sak man får man blunda för här är när man ser gamla gubbar som kommer hand i hand med små filippinska flickor! Bara kryllar av det! Har blängt åt vissa några gånger hoppas dom fattade vinken!


Bokade en till vecka på vårt hotell här idag, vill inte byta nu när jag mår som jag mår och dessutom trivs vi jäkligt bra här så ingen anledning att flytta på sig:)
Får se hur vi gör den 22:e kanske åker till en annan ö beror lite på! Vi får se!




Hoppas att ni alla har det bra där hemma! Nu är det bara tyyp 3,5 vecka kvar tills vårt äventyr är slut helt sjukt vad fort tiden går!


Kraaaaaaam!!





 

image description

image description


Filippinerna

Hej på er alla!
Efter många om och men är vi nu på en ö i Filippinerna som heter Boracay! Men vägen hit var bannemig lång!
Sista två dagarna i Nya Zeeland tog vi in på hostel! Var så himla skönt att få sova i en säng och inte på ett golv där vakterna väckte en stup i kvarten! Vi behövde verkligen det!

Men den 6 april var det äntligen dags att få flytta på sig och komma till värmen! Flyget gick klockan 15.50 och efter x antal timmar och mellanlandningar var vi äntligen framme i manila, Filippinernas huvudstad! Söker man på Manila på Google står det nästan exakt såhär " Manila, mer än ett dåligt rykte! Farligt skitigt och fattigt! Beväpnade vakter finns överallt och det är lätt att gå vilse! Ta aldrig upp kameran för då blir du av med den!
Luften är förorenad och familjer bor på trottoarer så var förberedd på att små barn kommer fram och tigger."
Ville vi stanna här efter att ha läst detta? ... Helst inte! Haha!

Hur som helst, vi landade i Manila runt 7 tiden på morgonen och det tog väl sisådär 1 minut innan första problemet mötte oss med öppna famnar!
Vi skulle vara i Filippinerna i 32 dagar men hade bara tillstånd till 22. Detta hade vi ingen tanke på när vi bokade biljetten (allt var ju lite kaotiskt där ett tag som ni säkert förstod efter att ha läst allt) Men som tur var satt det inga beväpnade vakter i tullen utan det var en snäll liten filippinare som hjälpte
oss att förlänga visumet! Var bara att betala och se glad ut!

Efter detta hämtade vi vårt bagage och sen var planeringen slut... Där stod vi utanför manilas flygplats med på tok för mycket kläder på oss och massa väskor och såg 100% vilsna ut!
Vi visste bara att vi ville bort från Manila till någon fin ö!
Så vi frågade oss fram och tillslut fattade dom vad ville så don sa åt oss att hoppa på en liten minibuss...
Helt utan ac i 40 graders värme och där satt vi och svettades med 20 andra filippinare påväg någonstans i Manila!

Vi kom tillslut till inrikesflygplatsen och här skulle vi boka ett flyg till någon ö, hmm... Jo men det skulle vi nog kunna fixa!
Men först åt vi på burgerking!! Ett mål för 15 kr är inte så illa?
Nillon beställde först och jag satt och vaktade väskorna.. Såg kanske lite smått bedrövad ut efter noll timmars sömn, kaoset på flygplatsen och värmechock... för när jag satt där vid bordet och väntade på Nillon kom det fram en tjej som frågade om jag ville ha fri massage?!? Hur ofta händer det? Haha den dagen någon kommer fram och erbjuder mig fri massage på McDonalds i Lidköping.... Ne de skulle aldrig hända!

Efter massagen och hamburgaren gick vi och bokade vårt flyg och vi fick ett samma dag som skulle ta oss till Boracay en ö vi hört mycket bra från :) så det var bara att vänta (det hade vi ju inte gjort innan så varför inte) ;) haha!

Flyget till Boracay var nog det minsta jag åkt med någonsin! Haha kaptenen sa till oss innan start att flyget var så litet och ostabilt att det var strickt förbjudet att byta plats under resan! Tryggt det kändes! :P

Men vi kom fram och där fick vi hjälp direkt! En lite gubbe hjälpte oss från flygplatsen till hotellet och det var båt och mopedbil och Gud vet vad men vi kom fram och shit vilken tur att vi fick hjälp av honom! Han bar min väska och hjälpte oss med precis allt! Så gullig!

Första två nätterna bodde vi på två olika hotell för att det vi skulle bo på var fullbokat eller "Bollibok" som Filippinerna säger, haha (fully booked) tog oss en tid innan vi förstod vad dom menade!

Nu har vi i alla fall slått oss till ro på Alice in Wonderland, ett jätte mysigt hotell med pool och ac rum! Första gången på hela resan som vi har ett eget rum och en vanlig säng!!
Ingen som sover över eller under en! Och toalett o dusch på rummet och GARDEROB nu behöver jag inte ha väskan som garderob utan nu kan jag faktiskt hänga och vika mina älskade kläder!! Lycka!
Vädret är toppen och det bästa av allt är väl att det är så billigt! 3 kr för en glass eller 20 för en god middag! (Kommer kunna rulla hem... )Det är vi inte direkt vana vid om man säger så! Så HEJDÅ nudlar och allt sånt nu ska vi leva som kungar sista månaden!:)

Boracay är en ö som har allt! En 4 km lång strand fullproppad med affärer restauranger shopping aktiviteter längst med!
Var så längesedan vi stannade på ett ställe länge, max typ tre dagar på vissa ställen så här kommer vi nog bli kvar ett tag! Så skönt att kunna slå sig till ro lite:)
Men någon mer ö ska vi nog hinna med, har ju 4 veckor på oss! :)

Vi solar badar äter shoppar och slappar, precis så som det ska vara på semester!

Hoppas ni har det bra här hemma!
Bara 4 veckor kvar nu tills vi ses igen!

Bilder från vårt paradis kommer!!


BAMSEKRAM!!!


NY DESTINATION

Nu ar en ny resa bokad och det blev Filippinerna!
Den 6 april aker vi och kommer hem den 10 maj! WIHO!

KRAM KRAM


     


Tidsfordriv

Nu har vi slått ihjäl annu en dag pa flygplatsen och idag har vi sovit och sovit och sovit. kanske tagit igen lite av dom senaste somnlosa natterna!

Man har gaaaanska mycket dotid har kan jag saga... finns ju inte jatte mycket att gora och da ar det latt att tankarna springer ivag. Sa idag har amanda svenssons tankar agnats at vad hon vill gora, och ata nar hon kommer hem.

Har ar min lista!

Det forsta jag ska gora: KRAMA ALLA MINA NARMSTA SA DOM NASTAN SPRICKER!
(det ska nillon ocksa gora men han tyckte det lat lite bogigt att skriva pa bloggen)

>Slanga mig i min sang och bara njuta av att vara hemma med alla bekvamligheter!

>Familjemiddag!!

>Sen tanker jag boka in en myskvall och partykvall med alla mina favorittjejer!



Amandas Ata och dricka lista
Potatismos och kottbullar i graddsas
Kottfarssas och spagetti
Korvstroganoff och ris
Tacos
Torsk och aggsas
Pannkakor
Mammas tekakor
Kladdkaka och chockladbollar
ARLAS MELLANMJOLK!

Nillons Ata och dricka lista
Sprodbakad fisk, artor och potatismos
Smorgastarta
Kottfarssas och spagetti
Skulle inte skada om det fanns lite palagg till smorgasen hemma ocksa
Morsan, du vet de dar olagligt goda kakorna du brukar gora, det vill jag ha, mangder, de dar med choklad pa
toppen, Amanda sager att det ar karleksmums, inte saker, men du vet vad jag menar <3
Riktig coca cola, ingen jakla budget som jag levt pa nu i 3 manader!

Var gemensamma "vad-vi-inte-vill-ha-nar-vi-kommer-hem-lista"

Nudlar med aggrora
Havregrynsgrot
Tonfisk
Budget toastbrod
Pasta med smor och salt


Sadar nu vet ni lite vad vi langtar efter! Nu ska vi ga och ata lite kvallsmat och sedan blir det fjarde natten pa golvet, JIPPIII!
Sen far vi forhoppningsvis svar fran STA ocksa, men man kan aldrig vara saker!


 







PUSS & KRAM


3 dygn pa flygplats... hittils

Hej pa er!

Vill bara beratta om hur allting ligger till.
Vi traffade ju 3 helt underbara tjejer pa Kiwibussen som vi reste med i Nya Zeeland och vi klickade direkt med dom och vi har rest ihop sen dess. verkligen haft hur kul som helt.
Dom hade biljetter till fiji den 1 april och vi den 15 april sa jag och andreas bokade om vara biljetter till den 1 april vi ocksa eftersom vi kande att det rackte med 1 manad i nya zeeland och vi skulle alltsa kommit hem tidigare ocksa, men det skulle ju inte ni veta om... utan det skulle bli en liten hemlis.

Hur som helst akte vi till flygplatsen den 31 april och sov dar som sa manga andra backpackers! Men tidigt pa morgonen far vi hora att alla flyg till fiji ar installda pa grund av att det ar kaos dar just nu. Det har regnat konstant i flera dagar och det har bildats floder och dom vantar pa en cyklon som ska komma in over landet. Broar har spolats bort och manniskor ar fast uta pa oarna. Folk har dott och flera ar saknade.
Sa dar stod vi nu och visste ingenting eftersom ingen hade nagot form av info till oss.

Vi ringde till flygbolaget och fragde dom om hur det skulle bli for oss nu om vi kunde fa pengarna tillbaka for flygen osv.. men eftersom jag och nillon har bokat med STA travel kunde dom inte hjalpa oss utan ombokningar eller aterbetalningar maste ske genom dom. Och STA travel har stangt pa helger och oppnade inte forend mandag klockan 10.. och vi ligger ju 10 timmar fore.

Tjejerna kunde ju fa sina biljetter aterbetalade direkt eftersom dom bokat direkt med Air Pacific sa dom har akt till andra destinationer nu. Men jag och andreas ar kvar har och har nu tillbringat 3 natter pa flygplatsens golv. 
Men igar hittade vi i alla fall en dusch, den var guld vard, sa jag och madde hade en liten spa timma!

Hur som helst fick vi svar fran STA imorses och hon skrev bara att vi ska diskutera era allternativ imorgon, men stanna dar ni ar ifall det blir nagon sista minuten! TUSEN TACK FOR DEN HJALPEN!!.....
Sa nu maste vi alltsa sova har en fjarde natt i vantan pa svar...
Vi vet inte vart vi vill.. bara till ett lugnt stalle dar man bara kan sola och bada... men just nu regnar det ju overallt i hela asien och har omkring ocksa men det ska nog ga att finna ett stalle vi kan vara pa sista tiden. Thailand ar ju alltid ett sakert kort.

En vacker dag kommer vi kunna skratta at detta helvete men just nu ar det jobbigt vill jag lova.
Men vi far vara glada att vi inte hann komma till fiji, hade vi akt en dag tidigare hade vi varit fast dar nu...

Var resa har gatt sa felfritt hela vagen sa vi vantade nastan pa att nagot santhar skulle handa... sa trakigt bara att det hander nu nar vi ska fa komma till vart paradis. Var inte riktigt sagar var dromresa skulle sluta.


Nu vet ni i alla fall hur det ligger till... vi vet inte vart vi ska och inte nar vi kommer har ifran eller hem... bara att vanta.

Vi ar alltsa inte pavag upp till Auckland eller kvar i Queenstown som jag sagt till manga av er bara for att inte avsloja att vi skulle komma hem tidigare. Vi ar pa Christchurch flygplats... underbart!

Om man ska ta fram sin positiva sida och det positiva med detta:
1. Det finns dusch och en tv
2. Det finns SVIN dyr mat att kopa men god
3. Det ar en heltackningsmatta pa golvet dar vi sover, kunde vart sten.
4. Gratis vackning var tredje timma av vakterna
5. Vi ar kandisar har nu pa flygplatsen...
6. Vi har fortfarande lite havregryn salt och nudlar kvar
7. Vi skulle kunna extraknacka som guider pa flygplatsen, for tro mig, den kan vi utan och innan nu.
8. Vi ar inte pa fiji, det  100 ggr varre att va fast dar
9. Det ar gratis WiFi har sa vi kan kolla mailen hela tiden om eventuella svar pa var framtid har pa andra sidan jordklotet
10. Talamodtraningen gar pa hogvarv
11. Har man tur kan man fa kokande vatten gratis, annars kostar det typ 20 kr.


Här kommer lite bilder från dagarna på Christchurch flygplats


här lämnar bussen av oss vid flygplatsen och vi har ingen aning om vad som väntar...





















Till en början var humöret på topp men nu är det väl sådär ;)

Puss & Godnatt


RSS 2.0