Vi sitter i samma bil

Hej på er!

Nu har vårt äventyr i Australien börjat, och vi kan väl säga såhär, vi har haft tur med allt förutom vädret.
I fredags städade vi ur lägenheten och åkte och hämtade vår husbil! Jätte stor och fin men det var inga problem att fylla den med 5 stora väskor, mat, täcken, kuddar och allt där till... med andra ord, det blev trångt, men mysigt! Vi sov hos några kompisar i Darling Harbour.
I lördags åkte vi 50 mil, från sydney till en liten by strax utanför Kempsey. Det finns jätte många rastplatser och campingplatser längst vägen så det är inga problem att hitta plats att parkera bilen på. Rastplatser kostar ju inget att stå på heller så vi försöker hålla oss till det.
Chaufförer första dagen var Philip Gustav och jag! Vi är jätte duktiga på att klaga på varandra när vi kör, "kör inte för nära kanten" " kör inte så fort" "blinka" "ser du inte bilen bakom" "akta kängurun" ... eller ne den sista har vi tyvärr inte sagt än men där emot har vi sagt " TITTA KÄNGURUS"! Såg några stycken vid ett par tillfällen längst vägen och det gör oss helt galna av lycka!
Igår vaknade vi av att det smattrade på taket... så vi gav oss av ganska tidigt! Åkte vi från Kempsey till South West Rocks som är en liten by där alla älskar att fiska. Detta stället var nog ett paradis om det hade vart sol, det såg inte vi så mycket av tyvärr. Men vi stannade och gjorde det bästa av situationen. Badade, lekte, åt mat, vandrade och spelade kort.
Nu mina vänner är det inte bara att hoppa in i duschen när man känner för det eller att gå på toa när det är kris... nu är det på andra villkor.
Toalett= naturen med alla djuren
Dusch= Saltvatten och tvål eller regn funkar också.
Kylskåp= Fungerar när det själv vill så ibland får man kall mjölk, och ibland inte
Ordning & reda= Kanske håller sig max 10 minuter, eller ne, inte ens det.
Komunikationer= Nu har vi ju inte elektricitet 24h om dygnet längre så datorer, mobiler, kameror är urladdade.
Idag vaknade vi inte till regn men det var inte långt ifrån. Vi lagade lite frukost, försökte göra oss lite fräscha och sen började vi åka mot nästa destination som blev Coffs Harbour ca 10 mil från South West Rocks.
Regn regn regn regn regn regn regn.....
Vad gör man?! Man tröttnar ganka fort på att sitta inklämda i en husbil och spela skitgubbe... Inga laddade datorer inga laddade mobiler, inget internet... kändes som en typisk husvagnssemester i Sverige...
Men vi åkte in till citty, hittade en mataffär, köpte lite godis och gick runt på stan en stund... och så där på hörnet hittade vi en pub som erbjöd oss TV, INTERNET, ELUTTAG, SOFFA, DRICKA, så nu sitter vi här och göttar osDet spöregnar ute och kommer göra 10 dagar framöver enligt yr.no... så nu är en dag räddad i alla fall!
Imorgon bär det nog av mo Byron Bay eller så stannar vi en dag till. Det återstår att se!
För övrigt mår vi bra! Har nillon bara sin keps, ketchup, bok och sovsäck är han lycklig. Dock är alltid något av dessa borta av någon konstig anledning.
Nu ska vi nog gå tillbaka till vår lilla husbil, äta lite och sen sova och förhoppningsvis vakna till blå himmel och sol... hoppet är det sista som lämnar oss!
Vet inte riktigt när vi får internet nästa gång men nu ligger det i alla fall massa bilder inne på min facebook om ni är nyfikna! Tar så himla lång tid att lägga in bilder här, så kolla där istället!


Här fick jag äran att klippa Gustav (som är väldigt mån om sitt hår, sina kläder och ja typ allt).
Bilden säger väl egentligen allt, lägg märe till den proffsiga saxen jag hade till hjälp.
Jag hade skit kul, Gustav vet jag inte riktgt... men jag tror att han också hade kul:P

HA DET NU JÄTTE BRA SÅ HÖRS VI SNART IGEN!

PUSS & KRAM

Vårt hem 5 veckor framöver!



Blue Mountains








Manly dagen

Operahuset i Sydney

Manly Beach

Manly Beach







Uppdatering från oss i Bondi Beach

Hej och hallå :)

 

Här kommer en ny liten uppdatering om hur vi hade det här i Sydney!

Vi har hunnit med en hel del sen sista gången vi skrev på vår lilla blogg.

 

Vad vi har gjort

Vår framtid i Australien är så gott som färdig planerad nu! Det blev som jag skrev sist, vi slog våra kloka hjärnor ihop alla fem och onsdags var vi i Mascot och hyrde husbil!!! En jättestor grym sak som jag tror vi kommer trivas bra i 5 veckor framöver!

Den var bara 4 år gammal och hade kök, 5 bäddar, stort utrymme så tror det kan bli riktigt bra!

Några av ställena vi ska åka till är Byron Bay, Surfers Paradise, Brisbane, Fraser Island, Airlie Beach och Cairns. Och det viktigaste av allt, Australian Zoo!

Där kommer jag trivas som fisken i vattnet, om man bortser från reptildelen förstås.

 

I söndags åkte vi in till Darling Harbour i Sydney där några kompisar till Gustav, Philip och Mattias bor. Dom skulle ha grabbkväll vilket jag fick följa med på.

Vi, jag och tusen killar gick till The Star, Australiens största Casino, kollade på manchester derbyt (zZZzZzzZ) och drack öl… jag drack visserligen cider. Måste försöka behålla några kvinnliga gener!!

Var även maskot till Philip som vann 120 dollar på Black Jack. :)

 

I torsdags var vi ett ganska stort gäng som åkte till Manly där vi tillbringade en hel dag och kväll tillsammans. Solade, badade, spelade volleyboll, åt och hade det riktigt härligt! Träffade även Petter, en gammal klasskompis! Hur kul som helst:)

På kvällen var det pingisturnering på en pup/restaurang i Manly och vinnaren skulle få 100 dollar. Och vet ni vem som tog hem vinsten? Jo vår superstar Philip Lingman! :D Grymt bra jobbat!

 

Igår (fredag) var det Blue Mountains som stod på kartan! Dit borde alla åka någon gång i livet! Så sjukt fint!

Passande nog är min kära arbetskompis Malin här i Sydney nu med sin pojkvän så vi bestämde att åka dit tillsammans! Och Nillons kompisar Oscar och Alexander följde också med!

Vi skulle åka klockan 7.00 på morgonen och kom i säng ca 02.00 kvällen innan vilket betydde att jag skulle få upp Nillon Oscar och Stjärna klockan 6……. Oscar och stjärna var inga problem eftersom dom sov med kläderna på, men nillon tog 50 minuter att få liv i. Då hade han alltså 8 minuter på sig att göra sig ordning, packa, äta frukost (som tar 15 min att bara göra) och fixa matsäck.

Men vi kom väl iväg 07.30 ungefär… börjar bli van nu:P

Sen var det 2 timmars tågresa till Katoomba, och när vi kom fram började vår vandring genom skog, berg och vattenfall. När man vet att man ska gå i ca 6-8 timmar i regnskog är det ju bra att ha ett par rejäla skor… Nillon tog sina "pissetofflor"…

Vi gick och vi gick sen tog vi en liten lunchrast och fyllde på energin lite, eller ah… vi som hade tagit med mat. Vissa var ju lite sådär småsega på morgonen och hann inte göra någon mat :P Nämner inga namn. ;)

 

Nillon Oscar och Alexander avbröt vandringen lite tidigare än oss andra och tog den 45 minuter långa trappan upp till startplatsen igen.

Nillon lägger till :

Som för övrigt kallades "giant stairway" och beskrevs så fint med "based on experienced walkers". Låt säga att jag förstod först efteråt vad det betydde. Efter muskelöverbelastning på 98,8% av alla kroppens muskler fick trappan ett nytt namn - "Giant stairway to hell". Det var något av det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Och mandy bara snackar, pissetofflor i regnskogen är fantastiskt bra, men lite vatten och bröd skulle inte skadat.  / Nillon

 

Men jag Malin och Sebastian ville fortsätta och vi gick ett par timmar till!

Det här betyder att Nillon skulle bli tvungen att ta sig hem på egen hand, eftersom hans två kompisar inte skulle till Bondi utan till Manly. Detta resulterade i att han gick vilse i 2 timmar på någon tågstation i Sydney, utan mobil, utan mat i magen, trött och ensam. Citerar Nillon: "Aldrig varit så vilsen i hela mitt liv". Haha men tillslut hittade han hem. Så jag och han kom hem ungefär samtidigt, trots att vi gick i 3 timmar till efter att killarna avbrutit sin vandring.

Det är inte lätt ibland.

 

Åk till Blue Mountains, det är grymt jobbigt med alla uppförsbackar, trappor, hetta m.m men det är så värt det! Och OM ni åker dit, ta med lite mat och ta på er bra skor, och vatten…! Tips från Nillon som kan det där med planering!

 

Planer framöver:

Vi stannar i Bondi Beach till den 23 januari. Då börjar vårt äventyr i husbilen längst kusten! Ska bli grymt kul!

 

Fram tills dess ska vi fixa allt inför resan, se mer av Sydney och bara ha det bra!

 

Om Nillon

Det är många som vill veta vad nillon gör, hur han mår och vad han inte gör så här kommer en liten uppdatering.

 

Nillon äter fortfarande ägg och vitt bröd, och han gillar det! Han tycker om att ligga i soffan och kolla på serier samt sova länge på morgonen.

Han frågar fortfarande 300 gånger om dagen vart JAG har lagt hans keps, tröja, bok, iphonelurar, eller vart hans bröd har tagit vägen…(han har ju inte tappat bort det eller ätit upp det själv själv utan det är ju jag som har flyttat på det enligt honom) :P

 

Han är inte rosa längre utan nu är huden vit igen hahaha! Trots bristande intag av vitaminer och minneraler mår han väldigt bra! Han ler och ser glad ut för det mesta, förutom när han måste gå upp tidigt på morgonen, när jag blir surig på honom, när han inte får "chilla" (ta det lugnt) och när hans grejer är borta.

Men det händer inte alls ofta så det är lugnt…. ;)

Hans keps är mer värdefull än hans pass, pengar, visum, bröd och ägg. Den åker på så fort han öppnar ögonen på morgonen, om den inte redan är på vill säga.

 

Om någon undrar mår jag också bra! Känns som att man har varit här mycket längre än vad vi faktiskt har varit. Vi har hunnit med så mycket på så få dagar så är nog därför! Trivs jätte bra att bo med killarna, funkar över förväntan! Men ibland är det väldigt skönt att umgås med tjejerna här med, prata lite tjejsnack! :) Så det är skönt att det finns alternativ:P

 

Ha det bäst allihop där hemma!

 

Mandy kommer skriva  och har väl redan skrivit en hel del grejer här på bloggen så vill bara säga en sak

LUGNA DIG MORSAN, JAG HAR LÄGET UNDER KONTROLL. /nillon

 

 

 

KRAM FRÅN OSS!


BONDI BEACH

Hej på er!

 

Här kommer en uppdatering från oss på andra sidan jordklotet!

Tänkte sammanfatta de första dagarna här i Bondi Beach och börjar väl från start!

 

Vill bara säga, (innan ni börjar läsa) att nillon är världens bästa, bara det att han kan vara lite osmidig och grymt seg ibland! :P men tycker om honom massor ändå!

 

Flygresan

När vi sagt hej då till våra käraste och åkte upp för rulltrappan insåg vi båda att nu har vårt "lilla" äventyr börjat och nu måste vi klara oss själva!

Vid incheckningen i Göteborg sa hon att vi var tvungna att skynda oss när vi kom fram till Finland eftersom vi bara hade en knapp timma på oss att byta flyg, så det började ju perfekt när dom redan på landvetter sa att vårt flyg till Finland var försenat 25 minuter pga tekniskt fel.

Hur som helst, när planet väl lyft och när vi kom fram till Finland hade vi ca 10 minuter på oss att hitta vår gate och checka in. 10 MINUTER!

Alla barnfamiljer tar första bästa väskvagn, slänger på barnen och börjar springa, ALLA sprang…utom vi..för vad gör nillon?!  JO han går lugnt och sansat in på toaletten!!!!

Då var jag inte glad på honom, stod där och kollade på klockan 300 gånger på 1 minut, stampade lite nervöst på golvet med foten..började gå lite sakta mot gaten men tillslut var han klar och då fick han springa kan jag lova er.

"Det är luuuungt" sa han, mm jätte lugnt hela planet väntade ju bara på oss så ja det var ju lugnt. ha ha!

 

Efter den persen tog det inte lång tid innan jag somnade och sov princip hela flygresan på 11 timmar. Nillon hade dock inte lika lätt för att somna. Tur var att vi hade platsen vid nögutgången så hade massa benutrymme + att vi hade egen tv med massa olika filmer/serier och spel att välja mellan så han kunde roa sig ändå.

 

Väl framme i Singapore hade vi äntligen gott om tid! Så nillon fick gå på toa hur många gånger han ville, men det gjorde han ju självklart inte utan han väntade tills incheckningen började, varför inte liksom?

Detta flygplanet var jätte stort, två våningar och vi satt 3 , 5, 3, vilket innebar att nillon blev tvungen att sitta bredvid en okänd kille, det var det första han klagade på. Sen insåg han att hans säte inte gick att fälla ner, då rasade hela världen samman. Stackars!

Men han lyckades i alla fall somna trots att han satt bredvid en läskig australiensare och att han inte kunde fälla sitt säte. Men sen som ni alla vet kommer maten, och jag vet hur jag själv blir om jag inte får mat så jag väckte honom och sa att det var mat, men det skulle jag ju inte ha gjort. "åå jag somnade ju precis varför väckte du mig, åå nu kommer jag aldrig kunna somna om". Det får man för man försöker vara snäll. ;)

Men han lyckades faktiskt somna om igen, och när maten kom en andra gång tog jag hans mat och ställde på min bricka och väntade tills han vaknade. 5 minuter efter detta vaknar nillon och ser att jag äter, blir grinig och säger "du kunde ju väckt mig, jag vill också ha mat".

Kvittar hur man gör så blir det fel hahah! Men som tur var hade jag ju hans mat där så då blev han lycklig ändå!

Min lilla 3 åring till vän!

 

Framme i Sydney!

Vi välkomnas av ett 30 grader varmt Sydney, nillon har svarta mysbyxor, tröja och jacka på sig, jag har svarta leggins, klänning och fleeströja och detta orkade vi inte ta av.

 

Vi skulle bo i Bondi Beach hos 3 kompisar från stan, Philip Mattias och Gustav, så vi ringde dom, hoppade på en buss och efter många om och men kom vi fram till Bondi Beach. Tror folk fattade att vi var vilsna backpackers när vi gick av bussen, 15 kg packning på ryggen, i fleeströja , mysbyxor och jacka, kritvit hud, och helt ovetande stod vi där och väntade på våra änglar som skulle rädda oss!

Och där kom dom, gyllenbruna i flippflopp shorts och linne, och det visade sig att deras lägenhet låg precis vid havet. Då höjdes vår livsglädje från 0 - 100 % direkt.

 

 

4 dagar senare

Nu har vi börjat komma in i "backpacking in australia" livet!  I början kände man sig väldigt vilsen men nu börjar det arta sig.

Vi bor ju med 3 killar som har stenkoll och är grymt snälla, så kan nog inte bli så mycket bättre!

Dom har visat oss Bondi, och igår var vi inne i Darling Harbour! Sydney är en fantastisk stad som har allt!

En riktig storstad med hus höga som jag vet inte vad, miljoner affärer, utställen, parker m.m. och det bästa är att åker man bara 20 min i buss så kommer man till grymma ständer!

Igår började även Sydney festivals som påminner lite om Göteborgsfesten fast det är rätt så mycket större här!

Folk överallt och staden gungar :) Dessutom är det fyrverkerier varenda lördag så det fick vi se igår! Kändes som nyår!

Allmänt

Nillon frågar kanske i snitt 100 gånger om dagen om jag vet vart hans saker är, "vet du vart mina solglasögon är" "vart är min iphone" "vart är min tandborste" osv, får försöka svara så gott jag kan. Han hade ju inte packat sin väska själv så det är ju inte lätt alla gånger! ;)

 

Maten är inte jätte varierande, nillon äter vitt bröd och ägg. Men han gillar det!

Jag lever just nu på nudlar/pasta, bröd, ägg, morötter, fiskpinnar, och det bästa av allt, DET FINNS GOD MJÖLK HÄR!  (överlycklig)

 

Vi har legat på stranden i två dagar och eftersom det inte finns något ozonlager här kanske ni förstår att nillon just nu för tillfället är rosa! TROTS att hans gulliga mamma la ner Skalmans solskyddsfaktor 50+…Men det  blir brunt snart hahah!

Jag har också lyckats bränna mig men inte riktigt på nillon-nivå men mina kväveck och öronsnibbarna har fått sig en släng!

 

Planer framöver

Killarna har lägenheten t.om 20 januari och efter det har dom också tänkt att börja åka uppåt längst kusten, så vi kanske slår våra kloka hjärnor ihop och åker tillsammans alla 5 upp till Cairns ! Kan bli ett grymt äventyr! :)

 

Så fram tills dess ska vi försöka ge oss på de flesta av Sydneys sevärdheter, sola, bada och bara ha det super bra!

 

Vädret är lite varierande, sol/moln men fortfarande jätte varmt! Här om dagen var det värsta åskovädret, riktigt häftigt!

Vågorna är enorma och det kryllar av surfare överallt! Vi ska också försöka ge oss på det där med surfing någon vacker dag!

 

Djurstatus:

3 kackerlackor och 1 liten spindel på 4 dagar får man väl vara ganska nöjd med ändå? Jag var förberedd på att det skulle krylla här!

 

 

Hoppas att ni mår bra där hemma för det gör vi! Så fort vi har tillgång ska vi uppdatera er igen!

 

 

PUSS & KRAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lite bilder från vårt paradis!


RSS 2.0