Filippinerna

Hej på er alla!
Efter många om och men är vi nu på en ö i Filippinerna som heter Boracay! Men vägen hit var bannemig lång!
Sista två dagarna i Nya Zeeland tog vi in på hostel! Var så himla skönt att få sova i en säng och inte på ett golv där vakterna väckte en stup i kvarten! Vi behövde verkligen det!

Men den 6 april var det äntligen dags att få flytta på sig och komma till värmen! Flyget gick klockan 15.50 och efter x antal timmar och mellanlandningar var vi äntligen framme i manila, Filippinernas huvudstad! Söker man på Manila på Google står det nästan exakt såhär " Manila, mer än ett dåligt rykte! Farligt skitigt och fattigt! Beväpnade vakter finns överallt och det är lätt att gå vilse! Ta aldrig upp kameran för då blir du av med den!
Luften är förorenad och familjer bor på trottoarer så var förberedd på att små barn kommer fram och tigger."
Ville vi stanna här efter att ha läst detta? ... Helst inte! Haha!

Hur som helst, vi landade i Manila runt 7 tiden på morgonen och det tog väl sisådär 1 minut innan första problemet mötte oss med öppna famnar!
Vi skulle vara i Filippinerna i 32 dagar men hade bara tillstånd till 22. Detta hade vi ingen tanke på när vi bokade biljetten (allt var ju lite kaotiskt där ett tag som ni säkert förstod efter att ha läst allt) Men som tur var satt det inga beväpnade vakter i tullen utan det var en snäll liten filippinare som hjälpte
oss att förlänga visumet! Var bara att betala och se glad ut!

Efter detta hämtade vi vårt bagage och sen var planeringen slut... Där stod vi utanför manilas flygplats med på tok för mycket kläder på oss och massa väskor och såg 100% vilsna ut!
Vi visste bara att vi ville bort från Manila till någon fin ö!
Så vi frågade oss fram och tillslut fattade dom vad ville så don sa åt oss att hoppa på en liten minibuss...
Helt utan ac i 40 graders värme och där satt vi och svettades med 20 andra filippinare påväg någonstans i Manila!

Vi kom tillslut till inrikesflygplatsen och här skulle vi boka ett flyg till någon ö, hmm... Jo men det skulle vi nog kunna fixa!
Men först åt vi på burgerking!! Ett mål för 15 kr är inte så illa?
Nillon beställde först och jag satt och vaktade väskorna.. Såg kanske lite smått bedrövad ut efter noll timmars sömn, kaoset på flygplatsen och värmechock... för när jag satt där vid bordet och väntade på Nillon kom det fram en tjej som frågade om jag ville ha fri massage?!? Hur ofta händer det? Haha den dagen någon kommer fram och erbjuder mig fri massage på McDonalds i Lidköping.... Ne de skulle aldrig hända!

Efter massagen och hamburgaren gick vi och bokade vårt flyg och vi fick ett samma dag som skulle ta oss till Boracay en ö vi hört mycket bra från :) så det var bara att vänta (det hade vi ju inte gjort innan så varför inte) ;) haha!

Flyget till Boracay var nog det minsta jag åkt med någonsin! Haha kaptenen sa till oss innan start att flyget var så litet och ostabilt att det var strickt förbjudet att byta plats under resan! Tryggt det kändes! :P

Men vi kom fram och där fick vi hjälp direkt! En lite gubbe hjälpte oss från flygplatsen till hotellet och det var båt och mopedbil och Gud vet vad men vi kom fram och shit vilken tur att vi fick hjälp av honom! Han bar min väska och hjälpte oss med precis allt! Så gullig!

Första två nätterna bodde vi på två olika hotell för att det vi skulle bo på var fullbokat eller "Bollibok" som Filippinerna säger, haha (fully booked) tog oss en tid innan vi förstod vad dom menade!

Nu har vi i alla fall slått oss till ro på Alice in Wonderland, ett jätte mysigt hotell med pool och ac rum! Första gången på hela resan som vi har ett eget rum och en vanlig säng!!
Ingen som sover över eller under en! Och toalett o dusch på rummet och GARDEROB nu behöver jag inte ha väskan som garderob utan nu kan jag faktiskt hänga och vika mina älskade kläder!! Lycka!
Vädret är toppen och det bästa av allt är väl att det är så billigt! 3 kr för en glass eller 20 för en god middag! (Kommer kunna rulla hem... )Det är vi inte direkt vana vid om man säger så! Så HEJDÅ nudlar och allt sånt nu ska vi leva som kungar sista månaden!:)

Boracay är en ö som har allt! En 4 km lång strand fullproppad med affärer restauranger shopping aktiviteter längst med!
Var så längesedan vi stannade på ett ställe länge, max typ tre dagar på vissa ställen så här kommer vi nog bli kvar ett tag! Så skönt att kunna slå sig till ro lite:)
Men någon mer ö ska vi nog hinna med, har ju 4 veckor på oss! :)

Vi solar badar äter shoppar och slappar, precis så som det ska vara på semester!

Hoppas ni har det bra här hemma!
Bara 4 veckor kvar nu tills vi ses igen!

Bilder från vårt paradis kommer!!


BAMSEKRAM!!!


Kommentarer
Postat av: Gunilla

Helt otroligt vad du skriver och berättar om era olika strapatser och äventyr Amanda!!! SÅÅÅÅ HIMLAAA KUUUL!!!! Det är så häftigt att få hänga med på ett litet hörn, det känns lite så ibland,vi har ju faktiskt varit på en del samma ställen som ni åtminstone på Nya Zeeland.KRAMAR till Er!!!!

2012-04-11 @ 15:28:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0