3 dygn pa flygplats... hittils

Hej pa er!

Vill bara beratta om hur allting ligger till.
Vi traffade ju 3 helt underbara tjejer pa Kiwibussen som vi reste med i Nya Zeeland och vi klickade direkt med dom och vi har rest ihop sen dess. verkligen haft hur kul som helt.
Dom hade biljetter till fiji den 1 april och vi den 15 april sa jag och andreas bokade om vara biljetter till den 1 april vi ocksa eftersom vi kande att det rackte med 1 manad i nya zeeland och vi skulle alltsa kommit hem tidigare ocksa, men det skulle ju inte ni veta om... utan det skulle bli en liten hemlis.

Hur som helst akte vi till flygplatsen den 31 april och sov dar som sa manga andra backpackers! Men tidigt pa morgonen far vi hora att alla flyg till fiji ar installda pa grund av att det ar kaos dar just nu. Det har regnat konstant i flera dagar och det har bildats floder och dom vantar pa en cyklon som ska komma in over landet. Broar har spolats bort och manniskor ar fast uta pa oarna. Folk har dott och flera ar saknade.
Sa dar stod vi nu och visste ingenting eftersom ingen hade nagot form av info till oss.

Vi ringde till flygbolaget och fragde dom om hur det skulle bli for oss nu om vi kunde fa pengarna tillbaka for flygen osv.. men eftersom jag och nillon har bokat med STA travel kunde dom inte hjalpa oss utan ombokningar eller aterbetalningar maste ske genom dom. Och STA travel har stangt pa helger och oppnade inte forend mandag klockan 10.. och vi ligger ju 10 timmar fore.

Tjejerna kunde ju fa sina biljetter aterbetalade direkt eftersom dom bokat direkt med Air Pacific sa dom har akt till andra destinationer nu. Men jag och andreas ar kvar har och har nu tillbringat 3 natter pa flygplatsens golv. 
Men igar hittade vi i alla fall en dusch, den var guld vard, sa jag och madde hade en liten spa timma!

Hur som helst fick vi svar fran STA imorses och hon skrev bara att vi ska diskutera era allternativ imorgon, men stanna dar ni ar ifall det blir nagon sista minuten! TUSEN TACK FOR DEN HJALPEN!!.....
Sa nu maste vi alltsa sova har en fjarde natt i vantan pa svar...
Vi vet inte vart vi vill.. bara till ett lugnt stalle dar man bara kan sola och bada... men just nu regnar det ju overallt i hela asien och har omkring ocksa men det ska nog ga att finna ett stalle vi kan vara pa sista tiden. Thailand ar ju alltid ett sakert kort.

En vacker dag kommer vi kunna skratta at detta helvete men just nu ar det jobbigt vill jag lova.
Men vi far vara glada att vi inte hann komma till fiji, hade vi akt en dag tidigare hade vi varit fast dar nu...

Var resa har gatt sa felfritt hela vagen sa vi vantade nastan pa att nagot santhar skulle handa... sa trakigt bara att det hander nu nar vi ska fa komma till vart paradis. Var inte riktigt sagar var dromresa skulle sluta.


Nu vet ni i alla fall hur det ligger till... vi vet inte vart vi ska och inte nar vi kommer har ifran eller hem... bara att vanta.

Vi ar alltsa inte pavag upp till Auckland eller kvar i Queenstown som jag sagt till manga av er bara for att inte avsloja att vi skulle komma hem tidigare. Vi ar pa Christchurch flygplats... underbart!

Om man ska ta fram sin positiva sida och det positiva med detta:
1. Det finns dusch och en tv
2. Det finns SVIN dyr mat att kopa men god
3. Det ar en heltackningsmatta pa golvet dar vi sover, kunde vart sten.
4. Gratis vackning var tredje timma av vakterna
5. Vi ar kandisar har nu pa flygplatsen...
6. Vi har fortfarande lite havregryn salt och nudlar kvar
7. Vi skulle kunna extraknacka som guider pa flygplatsen, for tro mig, den kan vi utan och innan nu.
8. Vi ar inte pa fiji, det  100 ggr varre att va fast dar
9. Det ar gratis WiFi har sa vi kan kolla mailen hela tiden om eventuella svar pa var framtid har pa andra sidan jordklotet
10. Talamodtraningen gar pa hogvarv
11. Har man tur kan man fa kokande vatten gratis, annars kostar det typ 20 kr.


Här kommer lite bilder från dagarna på Christchurch flygplats


här lämnar bussen av oss vid flygplatsen och vi har ingen aning om vad som väntar...





















Till en början var humöret på topp men nu är det väl sådär ;)

Puss & Godnatt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0