Safari dag 1, Tarangire National park

Idag hämtade safaribilen upp oss och 5 andra svenskar kl 08.30 vid hotellet. Tarangire National park stod på schemat!
Avstånden är väldigt långa så det blir mycket transportsträckor men sånt får man väl räkna med! Men 2.5 timma senare var vi i alla fall där och det dröjde inte länge förens vi fick se dom första djuren! Tarangire kallas för "lilla serengeti" så vi hade inte jätte höga förväntningar på vad vi skulle få se, men vi hade sån extrem tur!
Att se kattdjur är jätte ovanligt men vi lyckades se 3 lejon och 5 jeparder varav 3 ungar!!!! Dock på långt avstånd men med kilare såg man perfekt! Andra djur vi såg på väldigt nära håll var zebror, giraffer, elefanter, vårtsvin, bufflar, antiloper, m.m! En elefant gick så nära bilen att det nästan blev obehagligt! Alla höll andan och var helt knäpptysta! Ritkigt häftigt!
Man får aldrig gå ur bilarna (förutom på rastplatserna) pga av säkerheten men man kan både öppna fönstren och taket på bilen så man ser jätte bra!
Vid lunch stannade vi för att äta och alla var såå hungriga efter alla intryck! Vi satte oss vid ett bord under ett träd och jag hann inte mer än att öppna min lunchbox innan jag blev bestulen på min mat...AV EN APA!!!!!!!!
 
 
Dom är så sjukt smarta och medvetna om att vid ett-tiden kommer alla turister och ska äta. Så denna apan satt och lurade i trädet och när jag öppnat min matlåda slängde han sig ner och raffade åt sig det första han såg. Jag blev så chockad för allt gick så jäkla fort men hoppas det smakade då apan, jag var ju inte alls hungrig så... ;)
Vi kom tillbaka till hotellet vid 18 tiden och då var man heeelt slut! Kl 19 öppna restaurangen och denna dag var det 4 rätters på menyn så vi åt oss mätta! Maten förövrigt är ingen höjdare men det går!
 
Imorgon ska vi åka upp mot bergen mot Serengeti och Ngorongoro crater och bo 2 nätter på Icoma wildcamp! Det blir nog spännande! Men vägen dit är lång, 35 mil på dålig väg... rumporna kommer inte existera imorogn kväll!
Ps. Det tar jätte lång tid att ladda upp bilder men ska föröska få upp någon i alla fall! internetet här är inte det snabbaste!
Kramar från Highview hotell!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: gabriella

Åh, vilken härlig upplevelse! Har också hört att det är svårt att få se kattdjuren så grattis till det :)

Hoppas Andreas delade med sig av sin lunchbox...haha!

Följer med spänning dina rapporter!

2013-12-02 @ 18:57:32
Postat av: Amanda

Hihi ja självklart gjorde han det Gabriella!

2013-12-03 @ 15:43:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0