Första dagen i Serengeti

03-12-13
 
Idag behövde vi inte åka så långt för att komma fram till nationalparken eftersom vi bodde i den! 
 
Idag var det Game drive i serengeti och hjälp vad kul och spännande det var! Vi började vid " The hippo pool" där vi såg massssa flodhästar! Är svårt att tro att dom där tjockisarna som bara ligger i vattnet och slöar kan vara ett av världens farligaste djur. Tydligen kan dom klyva oss människor på hälften om dom har lust så man ska nog inte underskatta dom! 
Flodhästarna delade även "pool" med krokodiler men dom höll sig på var sin sida! 
 
 
Efter detta åkte vi vidare och fick syn på ett lejon som antagligen av så mätt att han hade lagt sig på rygg med tassen över ögonen i skuggan.  1 cm ifrån honom låg en buffel som var så gott som rensad. Gamarna satt i teädet över och bara väntade på att få smaska i sig resterna inte ens ett vrålhubgrigt lejon vill ha.  
Har bilden på min kamera men läger upp en bild på ett annat lejon som låg ungefär 3 meter ifrån bilen! 
 
Fick även se två lejon para sig... och ja vi fick det på bild! ;) 
 
Nästa stopp blev vid en vattenpöl där 100tals zebror höll till för att släcka törsten. Det sjuka var att vi såg att der började bli ringar på vattnet lite här och där vilket enligt vår guide betydde krokodiler! Dom jäklarna försökte men zebrorna klarade sig som tur var! ...denna gången i alla fall! 
 
Det blev en fantastisk dag med mängder av djur! Såg en leopard som siktade in sig på en antilop men han orkade inte utan gick och la sig igen! För att rresan ska bli komplett vill nillon se action, typ att en leopard fäller något djur.. men de är jätte sällan man får se sa Madil ( guiden) men vi har ju några dagar kvar så inte helt omöjligt! :) 
 
Förövrigt mår vi bra, maten är helt okej men inte mer än så. Nillon har hittat en ny favvo öl som heter Kilimanjaro! Han är lilsom jag sönder biten av mygg men sånt får man la räkna med när man är ute i vildnarken! 
KRAM 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0