Vi sitter i samma bil

Hej på er!

Nu har vårt äventyr i Australien börjat, och vi kan väl säga såhär, vi har haft tur med allt förutom vädret.
I fredags städade vi ur lägenheten och åkte och hämtade vår husbil! Jätte stor och fin men det var inga problem att fylla den med 5 stora väskor, mat, täcken, kuddar och allt där till... med andra ord, det blev trångt, men mysigt! Vi sov hos några kompisar i Darling Harbour.
I lördags åkte vi 50 mil, från sydney till en liten by strax utanför Kempsey. Det finns jätte många rastplatser och campingplatser längst vägen så det är inga problem att hitta plats att parkera bilen på. Rastplatser kostar ju inget att stå på heller så vi försöker hålla oss till det.
Chaufförer första dagen var Philip Gustav och jag! Vi är jätte duktiga på att klaga på varandra när vi kör, "kör inte för nära kanten" " kör inte så fort" "blinka" "ser du inte bilen bakom" "akta kängurun" ... eller ne den sista har vi tyvärr inte sagt än men där emot har vi sagt " TITTA KÄNGURUS"! Såg några stycken vid ett par tillfällen längst vägen och det gör oss helt galna av lycka!
Igår vaknade vi av att det smattrade på taket... så vi gav oss av ganska tidigt! Åkte vi från Kempsey till South West Rocks som är en liten by där alla älskar att fiska. Detta stället var nog ett paradis om det hade vart sol, det såg inte vi så mycket av tyvärr. Men vi stannade och gjorde det bästa av situationen. Badade, lekte, åt mat, vandrade och spelade kort.
Nu mina vänner är det inte bara att hoppa in i duschen när man känner för det eller att gå på toa när det är kris... nu är det på andra villkor.
Toalett= naturen med alla djuren
Dusch= Saltvatten och tvål eller regn funkar också.
Kylskåp= Fungerar när det själv vill så ibland får man kall mjölk, och ibland inte
Ordning & reda= Kanske håller sig max 10 minuter, eller ne, inte ens det.
Komunikationer= Nu har vi ju inte elektricitet 24h om dygnet längre så datorer, mobiler, kameror är urladdade.
Idag vaknade vi inte till regn men det var inte långt ifrån. Vi lagade lite frukost, försökte göra oss lite fräscha och sen började vi åka mot nästa destination som blev Coffs Harbour ca 10 mil från South West Rocks.
Regn regn regn regn regn regn regn.....
Vad gör man?! Man tröttnar ganka fort på att sitta inklämda i en husbil och spela skitgubbe... Inga laddade datorer inga laddade mobiler, inget internet... kändes som en typisk husvagnssemester i Sverige...
Men vi åkte in till citty, hittade en mataffär, köpte lite godis och gick runt på stan en stund... och så där på hörnet hittade vi en pub som erbjöd oss TV, INTERNET, ELUTTAG, SOFFA, DRICKA, så nu sitter vi här och göttar osDet spöregnar ute och kommer göra 10 dagar framöver enligt yr.no... så nu är en dag räddad i alla fall!
Imorgon bär det nog av mo Byron Bay eller så stannar vi en dag till. Det återstår att se!
För övrigt mår vi bra! Har nillon bara sin keps, ketchup, bok och sovsäck är han lycklig. Dock är alltid något av dessa borta av någon konstig anledning.
Nu ska vi nog gå tillbaka till vår lilla husbil, äta lite och sen sova och förhoppningsvis vakna till blå himmel och sol... hoppet är det sista som lämnar oss!
Vet inte riktigt när vi får internet nästa gång men nu ligger det i alla fall massa bilder inne på min facebook om ni är nyfikna! Tar så himla lång tid att lägga in bilder här, så kolla där istället!


Här fick jag äran att klippa Gustav (som är väldigt mån om sitt hår, sina kläder och ja typ allt).
Bilden säger väl egentligen allt, lägg märe till den proffsiga saxen jag hade till hjälp.
Jag hade skit kul, Gustav vet jag inte riktgt... men jag tror att han också hade kul:P

HA DET NU JÄTTE BRA SÅ HÖRS VI SNART IGEN!

PUSS & KRAM

Kommentarer
Postat av: Senior Nillon

Hej!Vill bara skicka ett tips som skulle underlätta på er resa.Skaffa en konverter till bilen som ni sätter i "cigarrettändaruttaget". Då får ni ett vanligt uttag där ni ladda era datorer ,mobiler mm. Tänk på att om bilen inte är igång så drar den ström ur batteriet.Tråkigt att det regnar på er... ,vi har just nu -10grader.Ha det bra

2012-01-23 @ 21:35:59
Postat av: Linda

Hej Amanda,



Ser att ni har kul och det är väldigt roligt att läs



Har gjort nästan samma resa för 12 år sedan...

Du kan väl ägna din kusin en liten tanke så här i årsbokslutstider, inte alls kul. Längtar till Idre.



Linda

2012-02-01 @ 18:07:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0