Uppdatering från oss i Bondi Beach

Hej och hallå :)

 

Här kommer en ny liten uppdatering om hur vi hade det här i Sydney!

Vi har hunnit med en hel del sen sista gången vi skrev på vår lilla blogg.

 

Vad vi har gjort

Vår framtid i Australien är så gott som färdig planerad nu! Det blev som jag skrev sist, vi slog våra kloka hjärnor ihop alla fem och onsdags var vi i Mascot och hyrde husbil!!! En jättestor grym sak som jag tror vi kommer trivas bra i 5 veckor framöver!

Den var bara 4 år gammal och hade kök, 5 bäddar, stort utrymme så tror det kan bli riktigt bra!

Några av ställena vi ska åka till är Byron Bay, Surfers Paradise, Brisbane, Fraser Island, Airlie Beach och Cairns. Och det viktigaste av allt, Australian Zoo!

Där kommer jag trivas som fisken i vattnet, om man bortser från reptildelen förstås.

 

I söndags åkte vi in till Darling Harbour i Sydney där några kompisar till Gustav, Philip och Mattias bor. Dom skulle ha grabbkväll vilket jag fick följa med på.

Vi, jag och tusen killar gick till The Star, Australiens största Casino, kollade på manchester derbyt (zZZzZzzZ) och drack öl… jag drack visserligen cider. Måste försöka behålla några kvinnliga gener!!

Var även maskot till Philip som vann 120 dollar på Black Jack. :)

 

I torsdags var vi ett ganska stort gäng som åkte till Manly där vi tillbringade en hel dag och kväll tillsammans. Solade, badade, spelade volleyboll, åt och hade det riktigt härligt! Träffade även Petter, en gammal klasskompis! Hur kul som helst:)

På kvällen var det pingisturnering på en pup/restaurang i Manly och vinnaren skulle få 100 dollar. Och vet ni vem som tog hem vinsten? Jo vår superstar Philip Lingman! :D Grymt bra jobbat!

 

Igår (fredag) var det Blue Mountains som stod på kartan! Dit borde alla åka någon gång i livet! Så sjukt fint!

Passande nog är min kära arbetskompis Malin här i Sydney nu med sin pojkvän så vi bestämde att åka dit tillsammans! Och Nillons kompisar Oscar och Alexander följde också med!

Vi skulle åka klockan 7.00 på morgonen och kom i säng ca 02.00 kvällen innan vilket betydde att jag skulle få upp Nillon Oscar och Stjärna klockan 6……. Oscar och stjärna var inga problem eftersom dom sov med kläderna på, men nillon tog 50 minuter att få liv i. Då hade han alltså 8 minuter på sig att göra sig ordning, packa, äta frukost (som tar 15 min att bara göra) och fixa matsäck.

Men vi kom väl iväg 07.30 ungefär… börjar bli van nu:P

Sen var det 2 timmars tågresa till Katoomba, och när vi kom fram började vår vandring genom skog, berg och vattenfall. När man vet att man ska gå i ca 6-8 timmar i regnskog är det ju bra att ha ett par rejäla skor… Nillon tog sina "pissetofflor"…

Vi gick och vi gick sen tog vi en liten lunchrast och fyllde på energin lite, eller ah… vi som hade tagit med mat. Vissa var ju lite sådär småsega på morgonen och hann inte göra någon mat :P Nämner inga namn. ;)

 

Nillon Oscar och Alexander avbröt vandringen lite tidigare än oss andra och tog den 45 minuter långa trappan upp till startplatsen igen.

Nillon lägger till :

Som för övrigt kallades "giant stairway" och beskrevs så fint med "based on experienced walkers". Låt säga att jag förstod först efteråt vad det betydde. Efter muskelöverbelastning på 98,8% av alla kroppens muskler fick trappan ett nytt namn - "Giant stairway to hell". Det var något av det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv. Och mandy bara snackar, pissetofflor i regnskogen är fantastiskt bra, men lite vatten och bröd skulle inte skadat.  / Nillon

 

Men jag Malin och Sebastian ville fortsätta och vi gick ett par timmar till!

Det här betyder att Nillon skulle bli tvungen att ta sig hem på egen hand, eftersom hans två kompisar inte skulle till Bondi utan till Manly. Detta resulterade i att han gick vilse i 2 timmar på någon tågstation i Sydney, utan mobil, utan mat i magen, trött och ensam. Citerar Nillon: "Aldrig varit så vilsen i hela mitt liv". Haha men tillslut hittade han hem. Så jag och han kom hem ungefär samtidigt, trots att vi gick i 3 timmar till efter att killarna avbrutit sin vandring.

Det är inte lätt ibland.

 

Åk till Blue Mountains, det är grymt jobbigt med alla uppförsbackar, trappor, hetta m.m men det är så värt det! Och OM ni åker dit, ta med lite mat och ta på er bra skor, och vatten…! Tips från Nillon som kan det där med planering!

 

Planer framöver:

Vi stannar i Bondi Beach till den 23 januari. Då börjar vårt äventyr i husbilen längst kusten! Ska bli grymt kul!

 

Fram tills dess ska vi fixa allt inför resan, se mer av Sydney och bara ha det bra!

 

Om Nillon

Det är många som vill veta vad nillon gör, hur han mår och vad han inte gör så här kommer en liten uppdatering.

 

Nillon äter fortfarande ägg och vitt bröd, och han gillar det! Han tycker om att ligga i soffan och kolla på serier samt sova länge på morgonen.

Han frågar fortfarande 300 gånger om dagen vart JAG har lagt hans keps, tröja, bok, iphonelurar, eller vart hans bröd har tagit vägen…(han har ju inte tappat bort det eller ätit upp det själv själv utan det är ju jag som har flyttat på det enligt honom) :P

 

Han är inte rosa längre utan nu är huden vit igen hahaha! Trots bristande intag av vitaminer och minneraler mår han väldigt bra! Han ler och ser glad ut för det mesta, förutom när han måste gå upp tidigt på morgonen, när jag blir surig på honom, när han inte får "chilla" (ta det lugnt) och när hans grejer är borta.

Men det händer inte alls ofta så det är lugnt…. ;)

Hans keps är mer värdefull än hans pass, pengar, visum, bröd och ägg. Den åker på så fort han öppnar ögonen på morgonen, om den inte redan är på vill säga.

 

Om någon undrar mår jag också bra! Känns som att man har varit här mycket längre än vad vi faktiskt har varit. Vi har hunnit med så mycket på så få dagar så är nog därför! Trivs jätte bra att bo med killarna, funkar över förväntan! Men ibland är det väldigt skönt att umgås med tjejerna här med, prata lite tjejsnack! :) Så det är skönt att det finns alternativ:P

 

Ha det bäst allihop där hemma!

 

Mandy kommer skriva  och har väl redan skrivit en hel del grejer här på bloggen så vill bara säga en sak

LUGNA DIG MORSAN, JAG HAR LÄGET UNDER KONTROLL. /nillon

 

 

 

KRAM FRÅN OSS!


Kommentarer
Postat av: Farmor Christina

Hej Andreas!

Jag läser eran blogg och blir lite orolig hur du har det.Det är roligt att läsa om eran resa,men jag tycker att det ska fokuseras mindre på vad du gör och inte gör.Även om du har ont om tid så måste du alltid tänka på att ha vatten med dig.Ha så kul och många kramar från farmor.

2012-01-14 @ 07:44:56
URL: http://nillonochmandy.blogg.se/
Postat av: KP

Hallo!!!

Härligt att höravatt ni har det bra......

Det är grymt roligt att läsa bloggen. :)

Imponerad att du orkar skriva så mycket å bra.



Vi håller ställningarna på jobbet. Så det behöver du

Inte tänka på .... Kram kram kp

2012-01-17 @ 20:15:04
Postat av: gabriella

Så kul att läsa om era strapatser!

Fortsätt informera oss januaritrötta som är kvar i Sverige och inte alls avundsjuka...

Andreas, var lite man nu och låt inte Amanda behöva ansvara för er alla :)

Och passa på att slänga den där j-a kepsen!!

2012-01-18 @ 18:39:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0