Dag 26- 4th of july

Idag har vi firat Usa's nationaldag! Vi startade dagen med en god frukost på hotellet och hälsade Nicolina Välkommen till New york.  Hennes flyg hade också blivit försenat så hon kom hit vid 02.00 inatt! 

Efter frukost gav vi oss ut på stan! Vi gick till Central Park och strosade runt lite på gatorna! Tiden botstavligt talat springer iväg här i Nyc!  

Det började regna och vi gick tillbaka till hotellet för att äta lite lunch och ta en lite tupplur. Alla somnade och vaknade vid 18 tiden! Då blev det lite brådis då vi inte var ensamma om att vilja se fyrverkerierna från Brooklyn Bridge! 

Vi tog tunnelbanan dit och herre min gud vad folk det var! Det var byggnader och träd i vägen och vi tänkte att detta går aldrig, vi kommer inte se nånting. Men gav vi upp? Nej nej nej, vi gick mot strömmen och efter några gator var det en tjock kö med stängsel som poliserna öppnade lite då och då. Vi använde armbågarna lite snyggt och snart där efter var vi inne och fick grymma platser precis vid vattnet med utsikt över Manhattan, frihetsgudinnan och fyrverkerierna. 

Svårt att fånga det på kort men det var nog det mäktigaste fyrverkerierna jag någonsin sett. Macy's som stod för kalaset brände 8.4 miljoner på detta! 8.4 miljoner på 20 minuter...poff, bota! Men vi är tacksamma för att vi fick se det! Riktigt riktigt häftigt!


När fyrverkerierna var slut tänkte vi att vi skulle promenera över Brooklyn Bridge bron och ta tunnelbanan hem där ifrån, .....meeeen det var vi inte heller ensamma om att vilja göra. Poliserna var helt galna och skrek på alla att BRON ÄR STÄNGD I TVÅ TIMMAR TILL...MINST! 
Okej tänkte vi och gick mot tunnelbanan, ...... jag skojar inte utan snarare undrrdriver när jag säger att det var en kilometer kö på gatan för att komma ner i tunnelbanan. Det var kaos, på riktigt. 

Halva New York skulle ta sig över eller under vattnet tillbaka till Manhattan och det fanns bara några få  tunnelbanelinjer att välja mellan. Hundratusentals människor yrade runt i Brooklyn och hade nog samma funderingar som vi, hur fasen ska vi komma här ifrån? 
 
Vi gick runt i en timma och valde sedan att gå tillbaka till första stället och där hade köerna lättat, dom hade öppnat upp så man inte behövde betala och lösa biljetter för att få bort alla människor, mycket smart! 



På första försöket i underjorden kom vi till 42th st och vi gick raka vägen och köpte en dricka och nu ligger jag Helena och Sandra här med nytvättade fötter och ska snart sova! Jasmine, Fanny och Nicolina skulle ge sig på att gå ut, får se imorgon hur det gick! 

Vilken dag! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0