Cairns-Sydney, 4000 timmar

Heeeej!

Efter manga om och men ar vi nu i Sydney och har lyckats hitta ett hostel!
Var "lilla" resa startade torsdag kvall /natt da vi gick till Greyhoundbussstationen lite smastressade sadar som alltid!
Dock hade vi inte behovt stressa eftersom vi efter en timma fick reda pa att var buss var sonder och att det kunde ta ca 2 timmar till, underbart! Vi var inte alls trotta eller sa sa var jattekul att sitta och vanta pa bussen i 2 timmar till!
Vi lyckades slumra till lite pa en parkbank och tillslut kom bussen men en nagot irriterad busschauffor...

Val pa bussen var det inte sa manga med sa vi fick var sitt sate sa det var skont! Nillon behover ju plats for sina ben och jag har inget emot lite extra plats jag heller! Somnade gjorde vi i alla fall och sen borjde det bli morgon! Och sahar holl det pa, man somnade lite, vaknade lite, och tillslut visste man inte om det var morgon, natt, kvall eller dag!???

Som sagt, det gick bra forsta natten och dagen men sen borjade det bli lite sma segt! Tanken var ju att vi skulle ga av i Surfers Paradise men nar vi val kom dit sporegnade det sa vi valde att aka vidare istallet! Inte sa kul att ga runt i en konstant regnande stad med vaskor och packning upp till nasan nar man inte har nagon stans att ta vagen!
Vi akte nastan igenom hela surfers anda sa vi har i alla fall sett det! Dock tankte vi inte pa att vi inte hade nagon mat kvar (for det skulle vi ju kopa pa oss i surfers)!! Sa dar satt vi hungriga, trotta och lite smatt skadade i huvudet, utan mat lite vatten och nasta stopp skulle vara om 4 timmar....

Nar vi val kom till nasta stopp var det en mack dar en pyyyyttteliten yoghurt kostar 30 kr och vill man avancera det till en typ smorgos far man ta fram dom storre pengarna! FOR EN JAKLA SMORGOS UTAN PALAGG!
Vi bada borjar bli mattligt trotta pa att ALLT ar sa sjukt dyrt i det har landet! Alskar Australien, Hatar deras priser!

Hur som helst sa gick dom dar 20 timmarna och vi kom fram till Sydney runt midnatt pa lordagkvallen! Da var det bara det dar med boende da som vi tankte att det loser vi nar vi kommer fram! Busschaffisen sa aven att han visste nagra stallen som var oppna 24 h om dygnet sa det skulle inte vara nagra problem att hitta ett rum... NEJ JUST DET, DET MARKTE VI!!
Hela jakla sydney var fullbokat! Dar stod vi, annu hungrigare, annu trottare, annu mer skadade i huvudet av 40 timmars bussfard och visste inte om vi skulle skratta eller grata! Fanns ett hostel som kunde erbjuda ett rum for 39 dollar, och da var vi tvunga att checka ut 10.00 sa vi skulle alltsa betala for att bara sova och det fanns inte i var varld sa vi gick vidare!
Tillslut kom vi till Wake up, dom hade inte heller nagot ledigt men killen i receptionen sag nog att amanda svensson och andreas nillsson var vaaaldigt nara ett psykiskt sammanbrott sa han gav oss nykeln till deras forsta vaning dar vi kunde duscha, borsta tanderna och sen fivk vi sova i deras soffor i receptionen! Dock ar wake up sydneys popularaste backpacker stalle och under byggnades ligger Side bar dit ALLA gar en lordagkvall sa golvet skakade fram till typ 4.00 och runt om oss sprang massa fulla tjejer och killar och undrade formodligen varfor vi lag och "sov" i receptionen!
Men vi hade kommit till den nivan att vi orkade inte bry oss ! Ville bara sova!

Ja fyfasen vilka dagar, men nu ar vi i alla fall incheckade pa ett backpacker stalle! Vi gjorde ett antal forsok att hitta nagot billigt men det ar som att leta efter en nal i en hostack, sa fram med stora planboken igen! Suck!
Hostelrummet vi hittade var det sista som fanns kvar och det ar ett 32 BADDARS rum, man delar alltsa rum med 30 andra!! Ska bli spannande att se hur detta ser ut! Tror det ar rekord, har hord 20 baddarsrum men inte 32!!
Aja tak over huvudet i alla fall!

Nu ska vi njuta av dom sista dagarna av Australien for pa onsdag aker vi till Nya Zeeland!

Nu vet ni lite vad vi har gatt igenom sista dagarna sa unna oss en tanke ;)



KRAM PA ER!

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Då unnar vi er en tanke nu!!!!! Vi gör det ofta ;-)

Tänk vad tiden går fort, 2 mån i AUSTRALIA är redan avklarade och nu väntar NEW ZEALAND. Livet för er är just nu fullt av äventyr!!! Njut av varenda minut..... men såklart allt är ju inte så njutbart förstås. Jätte kul att få ta del av era strapatser. Kramis Gu o Co

2012-03-05 @ 14:31:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0